Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 28/08-14 22:26

Denne nye turist-trend vinder frem i USA - og JapanDenne nye turist-trend vinder frem i USA - og Japan

I New York kan du opleve en ny form for sightseeing, der blander virkelighed med teater. Nu breder trenden sig til Japan

storybild

Publikum sidder som i en biograf inde i bussen. (Billede: Pr-foto/The Ride)

Ofte tager man på sightseeing for at opleve virkeligheden. Men det har The Ride i New York vendt op og ned på. Turen forgår i en specialbygget bus proppet med tv-skærme, 3.000 led-lamper og fuld biograflyd.

Undervejs oplever man gadelivet i det centrale Manhattan. Men en del af de folk, man ser, er skuespillere, dansere, musikere, komikere og sangere, der er ansat af The Ride til at give ekstra krydderi til oplevelsen. Med andre ord er New York omdannet til én stor scene, og mange helt almindelige newyorkere bliver pludselig statister i et iscenesat teaterstykke, ofte uden at vide det.

Kaffebaren fra ‘Venner’ bliver vakt til live
Kaffebaren fra ‘Venner’ bliver vakt til live

Indtil nu har The Ride været unik for New York. Men trenden breder sig.

Ifølge Richard Humphrey, CEO for the The Ride, er der planer om at udvide til flere amerikanske storbyer inden for det næste år. Men allerede i denne måned er et lignende fænomen dukket op i Japan, hvor gæsterne på en busrundtur i Tokyo pludselig befinder sig i voldsom kamp mellem ninjaer og samuraier.

New York anlægger strand midt i byen ud til kloakflod
New York anlægger strand midt i byen ud til kloakflod

Professor i æstetik og kommunikation ved Aarhus Universitet Britta Timm Knudsen kan sagtens forestille sig, at vi vil se mere af den slags.

New York: Her spiser du gourmet til rimelige priser
New York: Her spiser du gourmet til rimelige priser

»The Ride er et godt eksempel på, at fiktionalisering bevæger sig ud af de kunstneriske institutioner og ud i verden. Vi kender fiktionalisering fra andre turistformer, hvor man i fodsporet af historiske personer, fiktive karakterer i film og på stederne for optagelser laver særlige design, som fans og turister kan opleve som en forlængelse af deres medie-oplevelse. Jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig de former, det kan tage i fremtiden,« siger Britta Timm Knudsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx