Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 13/02-14 20:44

Kom tæt på videnskaben  i San FranciscoKom tæt på videnskaben i San Francisco

Besøg San Franciscos mest spektakulære museum, hvor du kan møde en Tyrannosaurus rex og vandre mellem regnskovens fugtige trækroner

storybild

Det unikke græstag dækker en hektar. (Billede: Anders Stoustrup)

I 2008 fik San Francisco et nyt vartegn, da dørene blev slået op til det nyopførte California Academy of Sciences i hjertet af Golden Gate Park. Tusindvis var mødt op for at se det nye hightech videnskabsmuseum, der var designet af stjernearkitekten Renzo Piano. Køen den dag var over halvanden kilometer.

5 ting, du SKAL opleve i San Francisco
5 ting, du SKAL opleve i San Francisco


Så slemt var det heldigvis ikke, da vi besøgte centeret. I den 37.000 kvadratmeter store glasbygning blev vi budt velkommen af skelettet fra en Tyrannosaurus rex.

Det bliver lettere at  køre til Yellowstone
Det bliver lettere at køre til Yellowstone

Indenfor er centeret domineret af to store glaskugler. Den ene huser et planetarium, den anden en lille regnskov. Vi valgte regnskoven, og snart var vi omgivet af junglens fugtige varme og duft af grønne blade. Sommerfugle flaksede omkring, mens store fisk lydløst gled gennem vandet i floden under os. En spiralsti førte op gennem trækronerne, hvorefter en elevator tog os helt ned under overfladen af junglefloden.

Tag en bid af det ægte Amerika
Tag en bid af det ægte Amerika

Regnskoven er kun en af centerets mange attraktioner. Her kan man lære om alt fra koralrev og Jordens rotation til jordskælv og menneskets udvikling. Målet med centeret er da heller ikke blot at underholde de mange børnefamilier og skoleklasser, der finder vej hertil. Man vil fremme interessen for videnskabelig forskning – både gennem udstillingerne og ved at lade rigtige forskere arbejde med deres projekter i et laboratorium bag store glasruder.

Hoover Dam er den umulige bedrift
Hoover Dam er den umulige bedrift


Bygningens mest iøjnefaldende detalje er dog taget, der er dækket af græs og vilde blomster. Man har gjort meget for at gøre centeret så miljøvenligt som muligt. Regnvand indsamles og genbruges. Sollys oplyser 90 procent af bygningen, og genbrugsmaterialer er brugt flittigt i byggeriet.

Her er burgermenuen til 27.000 kroner
Her er burgermenuen til 27.000 kroner

Resultatet er en topmoderne, prisvindende bygning, der sætter nye standarder for naturhistoriske museer i det 21. århundrede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx