Af I samarbejde med Lonely Planet - 30/01-15 07:00

GUIDE: Spis, drik og shop dig gennem ShanghaiGUIDE: Spis, drik og shop dig gennem Shanghai

Shanghai er meget mere end futuristiske skyskrabere og Bund og Xintiandi. For virkelig at opleve byen skal du kradse i overfladen. Det gør du bedst ved at udforske små gyder, træklædte sidegader og gamle stræder og smage på storbyens mange tilbud.

Bildstrecke im Grossformat »

Bedste shopping:

Leder du efter modetøj, er butikkerne i Den Franske Koncession der, hvor du finder de mest interessante fund. Begynd med butiksgader som Xinle Rd, der har et godt udvalg af lokal mode, og Nanchang Rd, der er et godt sted at ose efter sko, antikviteter og tøj. En anden god strækning er Changle Rd, der har en række udstillingslokaler for fremstormende designere.

Forfalskede varer:

Forfalskede varer er overalt; selv hvis du prøver at købe ægte varer, er der ingen garanti for, at det er, hvad du får. Særligt antikviteter er næsten altid reproduktioner. Det bedste råd er at købe noget, fordi du kan lide det, ikke fordi du tror, at det har historisk værdi.

Hvad end du leder efter skræddersyet tøj, billige T-shirts eller fårekyllinger i bur, er der intet, der pirrer sanserne som et lokalt marked.

GUIDE: Bali har det hele og lidt til
GUIDE: Bali har det hele og lidt til

Natteliv i Shanghai:

Shanghais natteliv handler om at se godt ud og nippe til fine cocktails. Ugentlige rabatter og happy hours fra, normalt fra kl. 17 til 20, gør det til at betale sig fra.
Prøv baren Alchemist på Sinan Rd. Her er alt molekylært, fra miniburgere med trøffel og oksehale og karryfritter til de magisk farvede cocktails, der ligner noget, der er brygget sammen på Hogwarts School of Cuisine.

Spis dig gennem byen:

Shanghai er den brandvarme smeltedigel i Kinas økonomiske forvandling, og den sydende følelse af begejstring mærkes også i byens køkken. Man kan ikke besøge Shanghai uden at prøve deres eget, berømte lokale køkken, der generelt er sødere end andre kinesiske køkkener. Særlige retter, man bør prøve, er braiseret svineskank, fordrukken kylling, røget fisk og dumplings.

GUIDE: Hong Kongs gratis glæder
GUIDE: Hong Kongs gratis glæder

Gratis film:

En håndfuld barer og cafeer rundt om i byen viser gratis film hver uge. Tjek lokale magasiner for det månedlige program.

Spis billigt:

Shanghai er Kinas dyreste by bortset fra Hong Kong. Heldigvis kan man stadig spise billigt, hvis man ved, hvor man skal lede. Gadeboder med dumplings og nudler er oplagte. Butikscentre er også et godt sted at begynde – tjek kælderetagen eller øverste etage for afdelinger med mad. Flere og flere restauranter henvender sig til kontorarbejdere og tilbyder frokostspecialiteter i hverdagen til en god pris. For at gøre brug af det, så spørg efter en taocan.

GUIDE: Los Angeles' bedste oplevelser
GUIDE: Los Angeles' bedste oplevelser

De små gyder:

Tianzifang bygger på en idé om et underholdningskompleks indrettet som en traditionel longtang (gyder) – og når det kommer til ægte charme og liv, leverer Tianzifang varen. Det er et lokalsamfund af designatelierer, lokale familier, wi-fi-cafeer og nyåbnede butikker. Fordyb dig i lilong’en (gyde) her for en berigende samling af kreative butikker, der sælger alt fra trendy smykker og lokal mode til retro-kommunistisk spisestel.

GUIDE: Amsterdam – gør som de lokale
GUIDE: Amsterdam – gør som de lokale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx