Af Anette Rasmussen - 03/10-14 18:05

Det vidste du ikke om OktoberfestenDet vidste du ikke om Oktoberfesten

Oktoberfest i München er en af verdens største mad-og drikke festivaller, og her er du garanteret en kæp i øret. Bliv klædt på med 5 facts og 3 tips til den gigantiske festival i Sydtyskland.

storybild

Store smil og øl i hånden er kendetegnende for de fleste piger i deres traditionelle dirndl-kjoler. (Billede: Thinkstock)

1. En bryllupsfest
Oktoberfest blev første gang afholdt i 1810 for at fejre brylluppet mellem Kong Ludwig og Therese af Saxe-Hildburghausen. I dag kalder tyskerne selv festivallen for Wiesn - en forkortelse af Theresienwiese for at ære Dronning Therese.

2. Kun øl fra München
Det er kun seks bryggerier fra München, der må servere øl til oktoberfest, Hofbräuhaus München, Spaten-Franziskaner-Bräu, Paulaner Bräu, Löwenbräu, Hacker-Pschorr Bräu og Augustiner Bräu. Hvert bryggeri har sit eget øltelt.

3. Masser af action
Der er et hav af aktiviteter udover øldrikning og pølsespisning med flere store tivolier stillet op på festivalpladsen. Smut eksempelvis forbi Armbrustschützenzelt, der er kendt for sine armbrøst-konkurrencer. Her er plads til 7500 mennesker.

4. Survival of the fittest
Der bliver i gennemsnit drukket omkring syv millioner liter øl, og oktoberfest-øllen har en alkoholprocent på seks procent. Det får mange til at bukke under, og dem, der lige tager en skraber bliver populært kaldt for Bierleichen - på dansk øl-lig.

5. Parkér ungerne
Det kan måske virke mærkeligt at tage sine børn med til verdens største øl-festival, men det ser ikke ud til at berøre tyskerne. Det er ganske almindeligt at tage de små med, men i 2012 blev mere end 100 børn meldt savnet til festivalen. De blev dog alle fundet igen. Tirsdag er officiel familiedag til oktoberfest.

3 gode Tips

1. Bo lokalt
Folk strømmer til oktoberfest fra hele verden, så du skal være tidligt ude, hvis du skal have et hotelværelse. Mange private udlejer dog også værelser under oktoberfest. Find for eksempel også overnatningsmuligheder på airbnb.com

2. Stå tidligt op
Der er rift om bordene i de mange øltelte, så du skal stå tidligt op for at få en af eftertragtede bænke. I weekenden begynder der allerede at være fyldt ved 8-tiden om morgenen.

3. Spis godt
Den tyske wurst er populær, men her er også højere gastronomiske oplevelser. Schützen-Festzelt er kendt for at have fokus på det kulinariske islæt. Her kan det anbefales at prøve den legendariske helstegte pattegris.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx