Af Rudy Hemmingsen, Rejs Bedre - 27/06-13 21:26

Stevns Klint er en dansk naturperle i verdensklasseStevns Klint er en dansk naturperle i verdensklasse

Der er kig til hav og naboland samt en kirke på afgrundens rand, hvis man besøger den 30-40 meter høje klint ved Stevns

storybild

Morgenlys ved Kulsti, som ligger i den nordlige del af Stevns Klint. Strækningen indbefatter også kridtbrud og Stevns Naturcenter. (Billede: Rudy Hemmingsen)

Stevns Klint ligger kun en times kørsel fra København. På trods af den korte afstand til hovedstaden og dens cirka en million mennesker er den smukke hvide klint på kanten af Øresund ikke overrendt.

Når vejret er klart, er der en fantastisk udsigt fra Stevns Klint. Man kan se til Falsterbo i Sverige og til Møns Klint mod sydøst. Mod nord ser man Øresundsbroen, og på meget fine dage med tør og klar luft kan man se den imponerende bygning Turning Torso i Malmøs skyline.

Besøger man klinten for første gang, er den lille landsby Højerup det oplagte sted at starte. Her kan man nyde synet af den gamle kirke fra 1300-tallet. Den står helt ude på kanten af klinten. Kirkens kor faldt i havet i 1928, så der er virkelig tale om, at kirken står på kanten af afgrunden.

Læs også: Fisk med de lokale og tag på ørkenvandring

Klinten ved Højerup er omkring 30 meter høj, og der er mange fine steder at nyde udsigten. Ved kirken er der en trappe ned til stranden, hvor der er god mulighed for at komme helt tæt på klinten.

Godt en kilometer nord for Højerup ligger Stevns Fyr. Indtil for få år siden var området omkring fyret lukket, men i dag er der fri adgang.

Med sine 41 meter over havet er det højeste punkt på Stevns Klint netop ved fyret. I sommerhalvåret er der ofte adgang til fyrtårnet, og så er man pludselig omkring 70 meter over havet med en enestående udsigt både ind over land, og i særdeleshed ud over Øresund og Østersøen. Faktisk ligger grænsen for Øresund og Østersøen netop her ved Stevns Fyr og i en linje over til Falsterbo.

Hvis man fra Højerup følger Korsnæbsvej mod syd, kommer man efter fem kilometer til den hyggelige lille fiskerby Rødvig. Ved den gamle flintovn lige øst for havnen er der en meget flot udsigt mod nordøst ud mod Korsnæb, som er den sydligste del af klinten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx