Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 06/02-14 17:59; Opdateret: 09/04-14 09:52

Oplev sommerlandet om vinterenOplev sommerlandet om vinteren

Oplev en helt anden side af Vestjylland, når de sidste sommergæster er taget hjem, og vinteren sænker sig over Danmark

storybild

På en vinterdag kan man ofte have Henne Strand helt for sig selv. Det sker aldrig om sommeren. (Billede: Anders Stoustrup)

De fleste forbinder nok Henne Strand langs den jyske vestkyst med sommer, sol og isvafler. Men området er også et besøg værd om vinteren, hvor det ligger næsten øde hen. På denne tid af året er der masser af fred og ro, og naturen viser sig fra sin mest barske og storslåede side.

Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur
Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur

Stranden for dig selv
Der er ikke en sjæl at se, da vi står på toppen af en høj sandklit og kigger ned over den brede sandstrand, der strækker sig i det uendelige i begge retninger. En kold vind suser ind fra havet og får bølgerne til at skvulpe tungt mod stranden. Vinterhimlen er høj og blå, men selv om solen gør et ihærdigt forsøg på at varme landskaberne op, er det stadig hundekoldt. Det gør dog ikke noget. For det er på dage som disse, at Vesterhavet for alvor viser sin personlighed.

Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde
Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde

Vinter i Blåbjerg Plantage
Et andet oplagt sted for en gåtur er Blåbjerg Plantage, der ligger på den anden side af heden bag Henne Strand. Dette er et enormt skovareal med nåletræer og gamle egetræer. Engang gik kystlinjen ind til skoven, og de mange små bjerge, der hæver sig over trækronerne, er i virkeligheden gamle klitter. Til dem, der ikke ønsker at opleve skoven til fods, tilbyder hestestutteriet nær Henne Golfklub rideture året rundt. Også skovens udbyggede netværk af mountainbike-stier lokker entusiaster til langvejsfra.

Børnene vil også nyde fine lille Samsø
Børnene vil også nyde fine lille Samsø

Fuglesafari ved Filsø
Naturelskere bør også kigge forbi Filsø, der tiltrækker et væld af fugle på vej mellem det høje nord og varmere himmelstrøg mod syd. Ænder, gæs, hjejler, stære og svaler ses ofte langs den lavvandede sø. Men også mange rovfugle besøger området. Særligt om vinteren er der gode chancer for at opleve sjældne arter som vandrefalke, røde glenter og sågar havørne.

Hold miniferie med sus i sommerlandet
Hold miniferie med sus i sommerlandet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx