Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 14/03-14 08:00

Her kan du udleve din indre Indiana JonesHer kan du udleve din indre Indiana Jones

Har du en eventyrer gemt i maven som en sand Indiana Jones? Så er der masser af gode rejsedestinationer, der passer perfekt til dig.

storybild

Indiana Jones er et af filmlærredets største eventyrsikoner - og hvem vil ikke gerne være i hans sko en gang i mellem? (Billede: Polfoto/AP)

Hvem har ikke drømt om at tage på eventyr i Indiana Jones’ fodspor?

Heldigvis er der mange steder rundt om i verden, hvor man kan få den samme følelse af eventyr. Det er ikke nødvendigvis steder, der kræver flere dages march gennem junglen, eller at man kan finde vej gennem labyrintiske katakomber.

Ofte kræver det bare, at man lægger de mest berømte turistattraktioner bag sig og søger mod mere afsidesliggende ruiner. Så find pisk og den bredskyggede hat frem og planlæg dit eget eventyr.

Her kan du finde ægte guld og diamanter
Her kan du finde ægte guld og diamanter

Tikal i Guatemala
Dybt inde i Guatemalas jungle ligger ruinbyen Tikal, der var en af maya-periodens absolutte stormagter.

Mægtige pyramider hæver sig over junglens trækroner, og hundredvis af tempelruiner ligger spredt rundt i regnskoven, der er hjem for blandt andet næsebjørne, tukaner, brøleaber – og uden tvivl en slange eller to.

Angkor Thom i Cambodja
Mægtige byporte med smilende stenansigter fører ind i Khmer-rigets gamle hovedstad Angkor Thom.

Her samles de fleste besøgende omkring tempelruinerne Angkor Wat og Byron - men søger man mod mere afsidesliggende templer, tynder det hurtigt ud i folk. Prøv for eksempel ruinerne Banteay Kdei, Preah Khan eller Ta Som, hvor junglens lianer holder de gamle tempelbygninger i et kvælertag.

Ung mand stjal menneskehjerner: Solgt på eBay
Ung mand stjal menneskehjerner: Solgt på eBay

Ramesseum i Egypten
På trods af, at Ramses den Andens spektakulære dødstempel ligger på vejen fra Luxor til Kongernes Dal, ser ruinen forbavsende få turister.

Så her er der ofte mulighed for at udforske de enorme søjlegange og mægtige statuer uden at skulle dele oplevelsen med andre besøgende. Hieroglyffer på murene fortæller om Ramses’ liv og viser billeder fra hans mange militære sejre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx