Af Caroline Meldgaard - 17/06-16 04:47; Opdateret: 17/06-16 08:48

Tag børnene med til skønne SicilienTag børnene med til skønne Sicilien

Sammen med vores unger er vi taget på sommerferie på en af Europas skønneste øer, nemlig Sicilien.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi bor på La Scibina på sydkysten, et bed and breakfast i luksusklassen med lejligheder i kæmpestørrelser. Men selv om her er dejligt, har vi besluttet os for, at ungerne skal mere end bare dase ved poolen.

Her er din hjælp til sommerferien: Sådan skal du pakke din kuffert
Her er din hjælp til sommerferien: Sådan skal du pakke din kuffert

Sicilien skal nemlig sanses igennem maden, havet og den særlige stemning som Sicilien og sicilianerne byder på. Vi har derfor lejet en minibus, så der er plads til os alle sammen og vi kan komme rundt i området.

Natteliv
Allerede en af de første aftener besøger vi den smukke bjergby Modica for at lade ungerne mærke den helt særlige stemning, der er i sådan i en italiensk by ved aftentide. Overalt er der et mylder af lokale italienere der hilser hjerteligt på venner og familie. Det leben der er omkring os er noget helt nyt for ungerne, der bare sidder og betragter og suger til sig. De er så vilde med at folk daser rundt på gaden til langt ud på aftenen – det er meget anderledes end det, de kender hjemmefra. Min mand og jeg ser på hinanden og er begge fristet til at sige ja – for hvem kunne ikke bo her - altid?

Dansk firma forkæler turister i New York med unikke oplevelser
Dansk firma forkæler turister i New York med unikke oplevelser

Sicilien fra havet
Dagen efter lejer vi en speedbåd med en lokal bådfører og sejler langs Siciliens sydkyst. Det er en rigtig dasedag, hvor vi fisker fra båden, spiser vindruer og saftige ferskener og bare lader os varme igennem af solen. Når det bliver for varmt hopper vi i middelhavet og snorkler rundt i det klare lune vand. Når sulten melder sig er vores bådfører klar med pizzaslizes og andre lokale børnevenlige lækkerier.

Gastronomi i børnehøjde
Dagene går hurtigt og vi trawler området tyndt på ture til de små byer i området, vandrer i bjergene omkring byerne og nyder den storslået udsigt. Vi introducerer ungerne for gastronomiske oplevelser i både det salte og søde italienske køkken og de prøver alt fra specialiteter som pasta med sværdfisk, varme paninier fyldt med mozarella og salciccia, og her dag besøger vi et nyt gelateria.

Syv billige luksushoteller i Europa
Syv billige luksushoteller i Europa

Strandparadis
Vi besøger hele tiden noget nyt – bortset fra stranden. Her bliver vi nemlig ved med at vende tilbage til en lille lokal strand ’Piper’, som kun sicilianerne kender til. Stranden skæres igennem af en lille kølig bæk, der kommer fra bjergene, så ungerne både kan bade i havet og fiske i bækken eller bygge sandslotte væk fra brændingen og bare nyde roen fra bækkens klukken. Der er den dejligste lille restaurant med den sødeste betjening og kaffe i verdensklasse - ikke at forglemme. Stranden er virkelig hemmelig, og hvis ikke man får helt præcise anvisninger er den umulig at finde . Og det er godt at kun få kender til den, for det lige præcis charmen, at den er så lokal. Så derfor: Lov os, at hvis du læser ansvisningen her i artiklen, så lad være med at dele det med for mange.

Af: Børn i byen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx