Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 07/04-14 21:02

Mauritius er andet end bounty-strandeMauritius er andet end bounty-strande

Hvide sandstrande med vajende palmer og en himmelsk natur er seværdigheder, de fleste forbinder med Mauritius. Men øen har meget andet at byde på.

storybild

Det lokale marked i Port Louis er en oplevelse. (Billede: Simisa/CC)

Den amerikanske forfatter Ernest Hemingway har engang udtalt, at hvis paradis fandtes på jorden, så ville det ligge på Mauritius. Og at der findes paradisagtige omgivelser på den idylliske tropeø, kan de fleste hurtigt blive enige om.

Mauritius er som himmel på jord
Mauritius er som himmel på jord

Men ulig mange af verdens eksklusive tropeøer findes der også andre attraktioner på Mauritius, hvis strandlivet synes for trivielt.

Bliv forkælet i et tropisk paradis
Bliv forkælet i et tropisk paradis

Øens multietniske og gæstfrie befolkning er en smeltedigel af kreolere, afrikanere, kinesere og især indere, som hver især har påvirket Mauritius med deres kultur. Det mærkes bedst på ‘central market’ i hovedstaden Port Louis. Her kan du få et indblik i de lokales dagligdag og købe alt lige fra brugskunst, frugt og afrodisiaka til smagsprøver af øens smagfulde fusionsmad.

Få en fantastisk udsigt i Thailand
Få en fantastisk udsigt i Thailand

På Blue Penny Museum i Port Louis kan du opleve kunst og to små frimærker, der anses som Mauritius’ mest værdifulde objekter og er blandt de mest sjældne i verden. Eller du kan rejse tilbage i tiden og besøge Fort Adelaide, der i 1835 blev bygget, så briterne kunne bevare kontrollen over de lokale. Herfra er der en fabelagtig udsigt over byen og havnen.

De små vil elske mageløse Mauritius
De små vil elske mageløse Mauritius

Ønsker du mere aktive adspredelser, så ligger der flere krævende golfbaner på øen. Faktisk bragte englænderne sporten til Mauritius allerede i 1844, hvilket på det tidspunkt blot var det tredje land i verden til at bygge fairways og greens.

Er du også træt af kulden? Drøm dig hen til denne glimtende strand
Er du også træt af kulden? Drøm dig hen til denne glimtende strand


Du kan også opleve den skønne natur på en hesteryg med Mauritius Horse Trails eller snorkle ved farvestrålende koralrev. Er behovet for action større, kan du prøve at surfe på Tamarin Bays legendariske bølger.

Her holder verdens rigeste ferie
Her holder verdens rigeste ferie

Kraftige storme fra Antarktis bygges langsomt op, inden dønningerne stiger og rammer bugten. Desværre må du ofte vente længe på det perfekte øjeblik, men fortvivl ikke, øens vest- og sydlige kyster byder også på great surfing.

Cubas blå strand er uforstyrret tropisk idyl
Cubas blå strand er uforstyrret tropisk idyl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Skoleskyderi i USA: Nu ved politiet,...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx