Af - 13/09-14 09:40

Sådan bliver du opgraderet til førsteklasse på flyetSådan bliver du opgraderet til førsteklasse på flyet

For lidt benplads og børneknæ i ryggen – det er ikke altid en luksusoplevelse at rejse med fly. Men der er måder, som kan hjælpe dig til en opgradering helt uden at betale ekstra.

storybild

(Billede: Polfoto/Nordicphotos/Chad Ehlers)

Det kan virke uoverskueligt at sætte sig i flysædet ved siden af en baby eller en træt medpassager, der gerne vil bruge dig som hovedstøtte.

Så er det, man lukker øjenene, håber at heldet tilsmiler én og at en stewardesse tilbyder en opgradering til førsteklasse.

Men det behøver ikke være op til tilfældighederne. Dailymail har samlet en liste over gode tips til, hvordan man selv kan påvirke situationen og sikre sig en opgradering.

Tjek om dit sæde er lidt i stykker
Ofte er der små skavanker og slidskader på enten bælte eller sæde. Gør du personalet opmærksom på det, så giver det tit en opgradering.

Vælg flyafgange udenfor 'myldretiden'

Der er en tendens til, at forretningsrejsende bliver opgraderet frem for almindelige mennesker, der skal på ferie. De ser vigtige ud, de kender personalet og ikke mindst spiller de spillet om opgraderingen rigtig godt. Så sørg for at rejse, når de ikke rejser. Vælg i stedet afgange midt på dagen, midt på ugen eller i weekenden. Undgå tidlig morgen og sen eftermiddag.

Sid ved siden af en baby
Det kan være svært at have indflydelse på selv, men ender man tæt på en grædende baby kan man altid bede om at få en anden plads. Det er lidt et lotteri, for det kan ende med en endnu værre plads, men det kan også ende i de bedste pladser foran i flyet. Uanset hvad så plejer personalet at tilbyde en drink.

Flyselskaber har undgået ukrainsk luftrum i månedsvis
Flyselskaber har undgået ukrainsk luftrum i månedsvis

Kom for tidligt eller for sent
Personalet kender ofte til omrokeringer flere timer før afgang, så skal nogen opgraderes bliver det ofte dem, der kommer først. På den anden side kan der også være en fordel ved at komme for sent – nærmer man sig en overbooking er det de sidste passagerer, der bliver opgraderet.

Flyv alene
Det er langt nemmere for personalet at opgradere en enkelt passager frem for en hel familie.

Tag pænt tøj på
Lad det behagelige rejsetøj med bløde bukser og store trøjer blive hjemme. Flyselskaber vil gerne have at dem, der rejser på førsteklasse ligner nogen, der er lidt rigere og hører til en anden social klasse end resten af pøblen.

Spørg

Det virker måske simpelt, men det kan faktisk betale sig høfligt at spørge om en opgradering er mulig, når man checker ind.

Sådan giver du dig selv en bedre rejse
Sådan giver du dig selv en bedre rejse

Bræk et ben
I en undersøgelse blandt flypersonale svarer to tredjedele, at de højst sandsynligt vil give passagerer med brækkende ben eller andre lemmer en opgradering frem for raske passagerer.

Flyv på din fødselsdag
Man kan ikke snyde med datoen. Når personalet ser dit pas, vil de fleste bemærke det selv, og lade dig blive opgraderet som plaster på såret for at skulle bruge dagen i en flyver.

En sang fra de varme lande
Fortæl en forfærdelig historie om, hvordan det har været en kamp at komme frem, uretfærdig behandling eller uheldige sammentræf. Personalet kan finde på at forbarme sig og forsøge at gøre din dag lidt bedre.

Tilbyd at skifte
Er flyet overbooket, og det ikke spiller den store rolle, så tilbyd at skifte til en senere afgang. Det bliver tit belønnet med de bedste pladser.

Loyalitet
Sørg for at flyve med det samme selskab hver gang og saml deres point. Flyselskaber belønner tit loyalitet med opgraderinger, hvis det er muligt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx