Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 09/07-14 19:00

Tre grunde til at besøge SofiaTre grunde til at besøge Sofia

Modekæder, McDonald’s og moderne cafeer har gjort deres indtog i Bulgariens hovedstad, men Sofia er stadig sin egen

storybild

Katedralens kuppel er belagt med ægte bladguld. (Billede: Anette Rasmussen)

Alexander Nevski-katedralen
Den monumentale katedral er Sofias vartegn og store stolthed. Katedralens enorme kuppel er belagt med ægte bladguld, doneret af Sovjetunionen i 1960, og indvendigt stråler interiøret i en overflod af marmor, ikoniske vægmalerier og guldbelagte ornamenter. De dygtigste bulgarske kunstnere har stået for mange af de ærefulde dekorationer, der afbilder helgener og bibelsk historie, og generelt er den 76 meter lange katedral både i ånd og arkitektur så glamourøs, at den står i blændende kontrast til byens dominerende kommunist-arkitektur.

Her kan begyndere komme billigt på ski
Her kan begyndere komme billigt på ski

Kvindernes Marked
Zhenski Pazar-markedet har ikke ændret sig synderligt igennem de sidste mange årtier. Bønder fra landområderne kommer stadig ind tidligt om morgenen for at sælge alt lige fra friske kirsebær og tomater til honning og landets traditionelle Troyanska kapka-keramik. Stemningen bærer tydeligt præg af det kommunistiske Østeuropa, og det er sjovt bare at suge indtrykkene til sig, hvis du da ikke vil benytte dig af markedets mange billige tilbud. Hvis du hiver mobilen eller kameraet frem for at fotografere, så vær indstillet på at få sendt en masse alvorlige blikke, der viser en tydelig mangel på lyst til at blive foreviget.

Bulgarien byder på billigt luksusliv
Bulgarien byder på billigt luksusliv

Det lokale køkken
Når du er i Sofia, skal du naturligvis smage Bulgariens traditionsrige køkken, hvilket med fordel kan gøres på Restaurant Hadjidraganovite Kashti. Menuen er traditionel med forkærlighed for bastante gryderetter og fyldige salater, der udspringer af en bondekultur med fokus på friske råvarer. Mange af retterne er præget af det græske køkken og smager generelt glimrende på trods af manglen på visuel finesse. Som på andre af byens bulgarske spisesteder ses landets hundredårige historie i indretningen med stor stenovn og kulturelle remedier på væggene. Og sidst, men ikke mindst, ligger restaurantens priser på cirka halvdelen af de danske, så der er plads til flere desserter og gode drikkepenge.

Populære feriesteder plaget af brandmænd
Populære feriesteder plaget af brandmænd

Tag på luksuscruise med et rigtigt sejlskib
Tag på luksuscruise med et rigtigt sejlskib

Prøv tre spændende kvarterer i Istanbul
Prøv tre spændende kvarterer i Istanbul

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx