Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 14/05-14 17:57

Prøv nogle af Brasiliens ukendte VM-byerPrøv nogle af Brasiliens ukendte VM-byer

Skal du til Brasilien for at opleve VM i fodbold, så styr uden om de velkendte byer Rio og Sao Paulo og vælg en af sambalandets mindre kendte VM-byer

storybild

Brasilien er kendt for nogle af verdens bedste strande. Nogle af dem er velbesøgte, mens andre er mere hengemte og ren uspoleret tropeidyl. (Billede: Mikkel Ais)

Fortaleza

Fortaleza er et yndet turistmål for brasilianerne selv, og det er i høj grad strandene og den tilbagelænede afslapning, der trækker. Byen strækker sig 20 kilometer langs kysten med fabelagtige strande.

VM-bombe: Brasiliansk landstræner i kæmpe skattesag
VM-bombe: Brasiliansk landstræner i kæmpe skattesag

Området Varjota er hjemsted for mange af Fortalezas bedste restauranter, og er du til shopping, er der også gode muligheder i byen. Besøg eksempelvis det populære storcenter Iguatemi med masser af vestlige tøjmærker, eller få et spændende indblik i den fantasifulde brasilianske arkitektur på Jose de Alencar-teatret.


Skal der klemmes mere action ind mellem fodboldkampene, har Fortaleza et gigantisk vandland, der ligger på den idylliske Porto das Dunas Beach, som blandt andet kan mønstre en 14 etager høj vandrutsjebane.


BILLEDER: Bare bryster og gamle fodboldben
BILLEDER: Bare bryster og gamle fodboldben

Recife
Recife er en mindre kendt dykkerperle med 17 skibsvrag lige ud for kysten, som tiltrækker kæmpe havskildpadder og farverige tropefisk.

Ved Porto de Galinhas finder du de bedste muligheder for dykning og snorkling med varmt vand og særdeles god sigtbarhed.

Lyn slår ned i Jesus
Lyn slår ned i Jesus

Recife er en smuk og kulturel by med en lang historie, som du stadig kan se vidnesbyrd om i de mange gamle bygninger og ruiner, der stadig står i dag.

Er du en natteravn, der skal have gang i hofterne, så tag til Boa Viagem Beach og oplev Recifes vilde natteliv, hvor barer ligger som perler på en snor langs den syv kilometer lange strand.

Nåååh, se hvad de brasilianske stjerner gør ved lille dreng
Nåååh, se hvad de brasilianske stjerner gør ved lille dreng
Belo Horizonte

Belo Horizonte er Brasiliens tredjestørste by, og den tilbagelænede brasilianske metropol er kendt for sin gastronomi. Prøv Restaurant Pampulha, hvor maden tilberedes af Nelsa Trombino, der er en af Brasiliens mest kendt kokke.


Brasilianerne har en svaghed for markeder, og Mercado Central er ingen undtagelse. Her ligger tøjbutikker side om side med restauranter, der serverer en bred vifte af forskellig mad. Besøg også Gruta Rei Do Mato – en kalkstenshule nord for Belo Horizonte – for et præhistorisk indblik i den sydamerikanske kultur, hvor du kan se hulemalerier, der er mere end 5.000 år gamle.

Disse t-shirts er alt for frække til Brasilien
Disse t-shirts er alt for frække til Brasilien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mette Gjerskov fyret med øjeblikkelig...
bt.dk
Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Politiet til stede på skole:...
bt.dk
Friends-stjerne deler ulækkert...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx