Af Jesper Møller - 19/09-14 16:53

Seine-flodens byperleSeine-flodens byperle

Byen Honfleur er en af det nordvestlige Frankrigs mest populære seværdigheder. Det skyldes ikke mindst det enestående bycentrum.

De høje slanke bygninger spejler sig malerisk i vandet i den gamle havn. Mange af bygningerne er seks etager høje, men ikke mere end otte-ti meter brede, så det er godt, at de står så tæt, at de kan læne sig op ad hinanden. Husene er alle beklædt med sorte skifertage, men optræder i forskellige farver og udgaver, og netop diversiteten i udseendet gør synet ekstra smukt.

Det er tidlig aften i den nordvestfranske landsby Honfleur. Skumringstiden er så småt ved at sætte ind, og det er i dette lys, at havnebygningerne tager sig flottest ud, da spejlingen i vandet er mest tydelig.
De høje bygninger langs Sainte-Catherine-kajen stammer tilbage fra 1600- og 1700-tallet, da Honfleur var en vigtig havneby. Siden mistede den sin betydning, og derfor står Honfleur i dag tilbage som en lille tidslomme fra en for længst forsvunden tid.

Det får turister fra hele verden til at valfarte til den historiske by, og med anslået knap tre mio. besøgende om året er Honfleur i turistsammenhæng blandt de mest besøgte mindre byer i hele Frankrig. Den idylliske gamle havn er byens primære turistmagnet. Udover Sainte-Catherine-kajen er Saint-Etienne-kajen på den modsatte side af havnebassinet bestemt også værd at stifte bekendtskab med.

Langt de fleste turister spiser i den gamle havn, hvor stort set alle huse langs Sainte-Catherine-kajen har en restaurant i stueetagen. I sommerhalvåret kan man sidde ud og spise, og det er en ganske pragtfuld oplevelse både til frokost og ikke mindst om aftenen.

Honfleur har dog meget andet at byde på. Det vrimler med flere hundrede år gamle bygninger – mange af dem i bindingsværksstil – og en slentretur gennem den gamle bydel er som at bevæge sig gennem et levende museum.

Fakta:
- Honfleur har to restauranter med Michelin-stjerner.
- Byen rummer en lang række kunstgallerier samt diverse museer.
- Honfleur ligger cirka to timers kørsel fra Paris.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx