Af Lasse Emil Kristiansen - 30/10-15 08:00

REJSEGUIDE: Udforsk Roms potentiale med din smartphoneREJSEGUIDE: Udforsk Roms potentiale med din smartphone

Du behøver slet ikke en turguide, når du har din smartphone med på storbyferie. En række apps gør arbejdet for dig.

Bildstrecke im Grossformat »

Rom er uden tvivl en af de europæiske byer med mest historie. Uanset hvor du kigger hen i den gamle by, er der smukke ruiner, hyggelige caféer og kirketoppe.

Hvis du kun tilbringer en weekend i byen, kan det blive et problem at nå det hele med de tusindvis af andre turister ved din side. Derfor handler det om at få det maksimale ud af de timer, du har i byen - og her kan din smartphone være til stor hjælp.

Først og fremmest er det en god idé at købe et taletidskort, når du er på ferie i Rom. Så har du nemlig hele tiden mulighed for at gå på nettet, hvilket er essentielt i forhold til at bruge diverse apps som din guide (og du gerne vil snapchatte og instagramme med det samme.)

GUIDE: Oplev Marrakesh som de lokale
GUIDE: Oplev Marrakesh som de lokale

Google Maps
De fleste har allerede downloadet Google Maps på deres smartphones, men det er nok de færreste, som udnytter appens fulde potentiale. Det smart, at man kan finde vej ved hjælp af kortet, men en endnu smartere funktion er ‘Udforsk nærområdet’. Når du har fået taget billeder af det berømte Colosseum, trænger du måske til en god kop kaffe bagefter. Ved at trykke på denne knap, finder appen de bedste forslag frem til dig i området inden for forskellige kategorier. Du kan hurtigt se, hvilket sted andre gæster har rated bedst.

1.200 gode grunde til at tage til Grækenland
1.200 gode grunde til at tage til Grækenland

Google Oversæt
Hvis du gerne vil lære at lave lækker, italiensk pasta a la Rom, så afholder den autoritære kok Fabio Bongianni madkurser, hvor du tilbereder det hele fra bunden. Du skal sågar selv ud på det autentiske madmarked Campo de Fiori (‘Blomsterengen’) for at købe ingredienser side om side med italienske mødre med hævede ankler. Det ikke alle, der snakker engelsk her, så appen ‘Google Oversæt’ kan blive din redning. Hvis du indtaler ‘Jeg skal bede om 5 kilo tomater’, udtaler en kvindestemme ‘Devo chiedere per 5 kg di pomodori.’ Så er det bare med at krydse fingre for, at hun siger det rigtigt, og du ikke bliver til grin.

GUIDE: St. Pauli - Hamborgs alternative bydel
GUIDE: St. Pauli - Hamborgs alternative bydel

Google Fotos
Vi kender alle sammen, at man prøver at fange et smukt øjeblik med sit kamera på telefonen, men så er det pludselig ikke mere plads. Hvordan man kan undgå det? iCloud er selvfølgelig en mulighed, men der er begrænset plads. Med Google Fotos har du til gengæld ubegrænset plads, så du kan uploade dine billeder hele tiden. Det betyder, at du ikke behøver at gemme dem på telefonen, og dermed har plads til den der selfie ude foran Peterskirken. Google Fotos er også så intelligent, at appen kan inddele dine fotos i kategorier som selfies, tårne og skylines, hvilket gør det let for dig at finde frem til dit billede af det antikke tempel Pantheon for eksempel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
Nyt i sagen: Derfor blev helt ny...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx