Af - 03/04-14 11:01; Opdateret: 03/04-14 11:28

Her slipper du for fulde finner, briter og russereHer slipper du for fulde finner, briter og russere

Her kan ingen smadre familiens ferie. I Dubai slipper du for fulde briter, maveinfektioner, tomme swimmingpools, tarvelige buffeter, skrigende teenagere, uforskammede tjenere, lommetyve og larmende airconanlæg.

storybild

Arrangementet 'Dinner Dune Safari' afsluttes med middag og mavedans. Forinden har man ræst rundt i ørkensandet i en firehjulstrækker og set et show med falke, der dykker efter kød. (Billede: PR/Paul Thuysbaert)

Hvordan en millionmetropol med et utal af skyskrabere på få år kan bankes op i det golde ørkensand, kan være vanskeligt at fatte.

Det er tillige næsten ufatteligt, at Dubais nye turistindustri så dygtigt formår at befri gæsterne for det, som ofte forpester ferier på populære destinationer i Tyrkiet, Spanien og Thailand.

Men noget tyder på, at Dubais turistchef har været på inspektion der.

Her har han måske set, hvorledes dyrt betalende børnefamilier spises af med utak, salmonella-infektioner, tiggeri om drikkepenge, kolde eller tomme svimmingpools og af turisttrætte receptionister på jammerlige 3+-stjernede hoteller plaget af byggestøj og skadedyr.

Og af teenagere, som selvfølgelig fester i døgndrift ved at tømme brandslukkere elevatorer og afholde udspringskonkurrencer fra altaner.

Og så har han tænkt; når nu vi alligevel bygger en sommerferiedestination for dybfrosne europæere, som hele året kan få varmen hos os, så skåner vi dem for plagerne.

I Dubai er det praktisk talt umuligt at blive uvenner med en regnbyge eller en beruset russer, for de findes næppe.

Her mangler i den grad bevarede kulturhistoriske attraktioner og måske er det netop det – og en smule arabisk mindreværd - som gør, og at man praktiserer en storhedsvanvittig can do-mentalitet.

Det betyder eksempelvis, at man har etableret et utal af perfekte storslåede luksusressorter, smukke strande og actionpakkede turistattraktioner.

Her møder man smilende filippinsk eller indisk personale, som er opmærksomt, flittigt og veltalende på engelsk – som ret sikkert giver dig og din familie en fin ferie.

10 fede ting ved Dubai

Dubai må have verdensrekord i verdensrekorder. Her er verdens højeste bygning, største indkøbscenter, største indendørs skiområde, verdens bedste luksushotel og så videre.

Den højeste bygning hedder Burj Khalifa. Besøg den og nyd den fantastiske panorama udsigt fra 124. etage.

Maden i Dubai er udsøgt, alsidig, billig og sikker takket være verdens dygtigste kokke og nådeløs fødevarekontrol.

Både det arabiske og indvandrede asiatiske personale i butikker, på hoteller og i restauranter er meget venligt og servicemindet.

Ingen tør bestjæle dig, for så får de et ret alvorligt problem med politi, som ikke altid tager store hensyn til en sigtet.

Dubai ligger kun seks timer i fly fra Købehavn, hvorfra flyselskabet Emirates, som inviterede metroxpress, har en daglig afgang.

Solen skinner året rundt og inde virker de støjsvage aircondition-anlæg. Især når det er vinter og forår i Danmark, er temperaturerne skønne.

Shoppingmulighederne er ubegrænsede når det gælder luksusvarer.

Dubai er faschinerende rig. Overalt kører Bentleyer og Lamborghinier.

En vild ørkensafari i jeep er sjov. Man kører i høj fart over store sanddyner.


5 ufede ting ved Dubai

Byens krydderimarked og guldmarked er ikke et besøg værd med mindre du virkelig keder dig.

Selv om det modsatte hævdes, er Dubai ret charmeforladt og uden nævneværdige kulturhistoriske seværdigheder.

Priserne ikke særligt lave, men typisk på niveau med danske.

Varmen i sommermånederne er trykkende og gør det næsten umuligt at opholde sig udenfor i længere tid af gangen.

Det er ikke specielt hyggeligt at slentre en tur mellem de mange skyskrabere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx