Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 26/09-13 21:53

Find frem til det uturistede Thailand nær BangkokFind frem til det uturistede Thailand nær Bangkok

Man behøver ikke bevæge sig særlig langt væk fra Bangkok for at opleve et Thailand, hvor der er langt mellem turisterne.

storybild

I modsætning til Chiang Mai og Phuket er det yderst sjældent, at man møder turister på markedet i Phimai. (Billede: Anders Stoustrup)

Hvor langt væk fra Bangkok skal man rejse for at opleve det uturistede Thailand? Er det nødvendigt at tilbringe mange timer i overfyldte busser for at nå fjerne landsbyer dybt inde i afsidesliggende bjergområder?

Nej, det behøver man ikke. Mindre end fire timers kørsel nordøst for Bangkok ligger den hyggelige by Phimai, der ud over fraværet af turister også byder på et lokalt natmarked og en af de bedst bevarede khmerruiner i Thailand.

LÆS OGSÅ: Her er Thailands hemmelige ruinby

I dag er Phimai en søvnig lille by. Men sådan har det ikke altid været. For omkring 1.000 år siden var Phimai et vigtigt religiøst og handelsmæssigt knudepunkt i det mægtige khmerrige, der strakte sig fra hovedstaden Angkor Thom i det nuværende Cambodja til store dele af Sydøstasien.

Dengang kom handelsfolk og pilgrimme langvejsfra for at handle og ofre i Phimais storslåede templer. Strømmen af besøgende er siden aftaget, men stentemplerne med deres fantastiske stenudskæringer pryder stadig Phimais lille bymidte.

Ikke langt fra templerne ligger Phimais natmarked. De fleste byer i Thailand har et natmarked, hvor folk kommer efter dagens arbejde for at shoppe, spise og hygge sig med familie og venner i de kølige aftentimer.

Nogle natmarkeder, såsom dem på Phuket og i Chiang Mai, er tydeligt præget af turisme. Men det er man fuldstændig fri for i Phimai. Her er ikke skyggen af en træelefant, kopi-solbriller eller turistede T-shirts. Derimod er de små boder fyldt med grillede fisk, hjemmelavede karryretter og andre dagligdags fornødenheder.

Vælger man at tage til en by som Phimai, skal man vide, hvad man går ind til. Her er intet natteliv, ingen vestlige restauranter og kun meget få mennesker, der taler engelsk. Det, man får til gengæld, er en fantastisk khmerruin og et sjældent indblik i hverdagslivet i en lille uturistet thailandsk by nær Bangkok.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Ti kvinder anklager McDonald's for...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx