Af Jesper Møller - 30/01-15 07:00

Norske udfordringer for enhver smagNorske udfordringer for enhver smag

Det er ikke for sent at tage på skiferie i år. Norske Hemsedal er eksempelvis et oplagt mål for en familieferie. Men der er bestemt også noget at komme efter for unge mennesker.

storybild

r og knap så rutinerede skiløbere er området rigeligt stort, og det udmærker sig ved at have løjper på alle niveauer lige fra stejle sorte løjper til boulevardbrede af slagsen med en yderst beskeden faldhøjde. Hemsedal er et paradis for børn, og de senere år er der blevet investeret meget i det 70.000 kvadratmeter store børneområde, der ligger i bunden af terrænet og rummer syv små bakker, otte små lifter samt aktivitetsparken Gaupeland.

Få sjælen med på disse 3 klassiske togrejser
Få sjælen med på disse 3 klassiske togrejser

Unge mennesker med smag for god afterski har dog også noget at komme efter. I Skistua er der afterski med livemusik fredag og lørdag, ligesom man spiser glimrende på stedet. Her kan du meget vel blive ekspederet af en landsmand, eftersom en del unge danskere arbejder på restauranterne og hotellerne i Hemsedal.

7 gode grunde til at cruise
7 gode grunde til at cruise

Stedets 24 lifter er generelt af god beskaffenhed, og liftkøer af betydning er en sjældenhed. Eneste anke er turen op til skiområdets højeste top, Totten. Her skal man med to lange og enerverende træklifter for at komme op, og måske det er årsagen til, at så få skiløbere besøger Totten. Her ville en stolelift pynte gevaldigt da skiløbet fra toppen absolut er anbefalelsesværdigt.

GRAFIK: Her får du mest hotel for pengene i Europa
GRAFIK: Her får du mest hotel for pengene i Europa

Udover gode alpine fasciliteter finder man omkring byen også 210 km langrendsløjper samt flere snowboardparker, så der er noget for enhver skismag i Hemsedal.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx