Af Mikkel Ais - 31/10-14 13:43

24 festlige timer i Aalborg24 festlige timer i Aalborg

Skal du på weekend-tur med vennerne eller veninderne, er Aalborg et oplagt sted at fyre den af med et højt kulinarisk niveau og hyggelige barer.

storybild

13:00: Smørrebrød i verdensklasse


Gå om bord i den moderne fortolkning af smørrebrød på den elegant designede Restaurant Utzon, der ligger på havnefronten med udsigt til vandet. Den røgede ål med kantarel-mayonnaise kan især anbefales, men hele menukortet sætter den gastronomiske barre højt med et twist på klassikere som sild, tatar og ribbensteg.

Festservice rykker ud igen
Festservice rykker ud igen
15:00: Hop i havnen 


Tag en forfriskende dukkert i det moderne havnebad, hvis du besøger Aalborg i sommersæsonen. Havnebadet ligger centralt i byen lige ved Jomfru Ane Parken, og efterfølgende kan du slappe af i saunaen med udsigt til havnen. I vintersæsonen er et medlemskab til 250 kr. i Vinterbadeklubben Lillebjørn nødvendig for at kunne bruge faciliteterne.

Coma Club fester på ekstravagant vis
Coma Club fester på ekstravagant vis

17:00: Få en souvenir, der bli´r


Skal det være rigtig rock´n roll, kan turen gå forbi Tattoo Fashion, hvor du oftest kan klemmes ind uden ventetid, og hvor de dygtige tatovører kan hjælpe med at finde dit ønskede motiv. Her er vi ude i en rigtig drengetur.

Ny kåring: Årets restaurant ligger i hjertet af København
Ny kåring: Årets restaurant ligger i hjertet af København

19:30: Bajer og bearnaise

Er du til gode øl, er Søgaards Bryghus i hjertet af Aalborg et must. Mikro-bryggeriet serverer deres egne øl på restauranten, hvor du for eksempel kan lægge en bund for byturen med en 400 grams ribeye-steak med hjemmelavet bearnaise. Det charmerende personale skaber en varm atmosfære, der gør bryghuset til et oplagt sted at spendere en hyggelig aften i godt selskab.

Smuk kærlighedserklæring fundet på Tivolis terrasse
Smuk kærlighedserklæring fundet på Tivolis terrasse

22:00: På rolig pubcrawl

Der er selvfølelig altid mulighed for at give den gas på de mange barer på den legendariske Jomfru Ane Gade, der nok er Danmarks vildeste festgade. Men er du til den lidt roligere og afslappede bytur, kan du hoppe på Aalborg Beerwalk, hvor du for 100 kroner får en lille øl på seks forskellige udvalgte barer i byen - en genial måde at opleve Aalborg by Night, og du kan købe kuponerne på alle de udvalgte barer.

Lonely Planet: København er verdens mest venlige homo-by
Lonely Planet: København er verdens mest venlige homo-by

11:00: Danmarks bedste bøfsandwich


Det ultimative sted at fordrive tømmermændene i Aalborg er højst sandsynligt på Restaurant Vestre Baadelaug, der ligger lige ved Aalborg lystbådehavn. Bøfsandwichen, der sidste år blev kåret til Danmarks bedste, er det store tilløbsstykke, og den serveres selvfølgelig på jysk facon med masser af brun sovs. 


Skjuler byggepladserne: Nu skal byens flotteste hegn kåres
Skjuler byggepladserne: Nu skal byens flotteste hegn kåres

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx