Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 21/05-14 13:28

Sydeuropa har en bjergrig hemmelighedSydeuropa har en bjergrig hemmelighed

Montenegro er ikke kendt af mange. Det er synd, da landet byder på skønne strande, kystbyer, kultur og aktiviteter.

storybild

Man kan bade og leje robåde ved Den Sorte Sø. (Billede: Anette Rasmussen)

Med en fantastisk udsigt over Bjelopavlici-sletten ligger Ostrog-klostret nærmest gemt inde i en klippevæg 900 meter over Zeta-dalen. Ikke blot landets ortodokse kristne anser Ostrog for yderst hellig. Klostret er det mest besøgte på Balkan, og både muslimer og katolikker er blandt de cirka en million besøgende om året.

Nu hitter dette charterland igen
Nu hitter dette charterland igen

Alle kører de ni kilometer langs stejle klippesider op til klostret. Vejen er så smal, at biler ofte må bakke med halvdelen af hjulene ud over skrænten, når der kommer modkørende. Men ingen er nogensinde styrtet i afgrunden, og der er ingen planer om at opsætte autoværn. Alle tror på klostrets beskyttende effekt og er tilfredse med, at det nu er muligt at køre i bil det meste af vejen. For ikke længe siden skulle turen foretages til fods helt nede fra dalen, og traditionen tro gjorde pilgrimmene det på bare fødder.

Her kan du opleve stederne fra ‘Game of Thrones’
Her kan du opleve stederne fra ‘Game of Thrones’

Om vinteren er Durmitor Nationalpark Montenegros største skisportssted, og om sommeren er den et paradis for aktive mennesker, der ikke kan få nok af at bevæge sig rundt i den friske natur. I modsætning til Alperne og Pyrenæerne er Durmitor rå og uberørt. Landskabet er simpelthen ikke besøgt i samme grad og fremstår malerisk med sine 48 bjergtoppe over 2.000 meter og mere end 17 klare bjergsøer.

Kom under vandet – i byen
Kom under vandet – i byen

Den Sorte Sø er parkens mest besøgte attraktion og omkranset af bjergsider med mørke fyrretræer, der spejler sig i vandet – deraf navnet. Det er muligt at bade i det klare vand, eller du kan leje en robåd og lede efter fredfyldte områder.

Svævebane og piratskib gør Dubrovnik sjov for børn
Svævebane og piratskib gør Dubrovnik sjov for børn

I sammenhæng med Durmitor Nationalpark ligger Tara-kløften med klippevægge, der lodret falder 1.300 meter. Det gør kløften til verdens næstdybeste efter Grand Canyon. Kløften kan opleves fra Tara-broen, hvorfra du også kan være heldig at opleve bungyjump. På Tara-floden er wild water rafting populært blandt både lokale og landets turister.

Her får du en fantastisk udsigt over Adriaterhavets Perle
Her får du en fantastisk udsigt over Adriaterhavets Perle

Ønsker du at prøve kræfter med vandmasserne, kan du selv vælge, hvor farefuld din oplevelse skal være. Midt på sommeren er vandet forholdsvist roligt, og besøgende i alle aldre kan sagtens begive sig ud på vandet uden at frygte for livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx