Af Michael Andersen - 26/09-14 16:39

Guide til 3 gode italienske skisportsstederGuide til 3 gode italienske skisportssteder

De italienske skisportssteder er kendt for lange, brede og velplejede pister, så er du til tilbagelænet skiløb og landets karakteristiske gode mad, er Italien den helt rigtige destination for dig.

storybild

Cervina ligger 2.050 meter over havets overflade med et arkitektonisk miks af huse fra gammel tid og moderne hoteller. (Billede: Anette Rasmussen)

Cervinia

2.050 meter over havets overflade ligger den italienske skisportsby med et arkitektonisk miks af huse fra gammel tid og moderne hoteller med en uvurderlig udsigt til det majestætiske Matterhorn på 4.500 meter. På grund af den høje beliggenhed er der snegaranti fra tidlig sæsonstart i december til langt ind i april på de 350 kilometer pister, der byder på en god blanding af røde og blå løjper. Tag til den schweiziske del af området, Zermatt, hvis pisterne skal være mere udfordrende. Her virker det samme liftkort, og området byder blandt andet på off piste, heli-skiing og snowboard-parker.Cortina d´Ampezzo

Her rammer vi et af Italiens dyreste skisportssteder med masser af eksklusive designbutikker og luksus-restauranter - heldigvis valfarter de rige italienere mest hertil for at hænge ud i byen, så der er ikke så meget trængsel på pisterne. Cortina bliver kaldt et af verdens smukkeste skisportssteder med Dolomitterne, der dramatisk rager mod himlen, men det er mest for nybegyndere og livsnydere, der gerne vil nyde byens charmerende atmosfære. Hardcore skiløbere vil mangle udfordrende pister, og det vil være en fordel at have egen bil med for at komme rundt mellem de forskellige områder. Sestriere

Sestriere blev grundlagt i 1934 af manden bag Fiat, og i dag er det med sine 400 kilometer pister stadig et af verdens mest populære skisportssteder. Området, der ligger i smukke naturomgivelser, har 146 pister, hvoraf 120 er dækket af snekanoner, så her er garanti for lækkert skiløb, selvom snevejret skulle svigte. Skulle benene stadig være friske efter en lang dag på ski, lyser store projektører et udvalg af Sestrieres pister op, og ellers kan du bevæge dig mod byens centrum og slappe af med god italiensk mad på de hyggelige restauranter. I ugens løb foregår afterski’en på et roligt plan men når byen i weekenden bliver befolket af festglade italienere fra Torino, så stiger niveauet en takt eller ti.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx