Af - 25/09-15 09:09

Slå vingerne ud over franske SamoënsSlå vingerne ud over franske Samoëns

Samoëns - en lille hyggelig alpeby i det sydøstlige Frankrig – byder i sommermåderne på aktiv alpeferie, kulinariske egnsretter og idyl så langt øjet rækker.

Bildstrecke im Grossformat »

1.600 meter oppe i det prægtige Le Grand Massif-bjerglandskab stopper bilen. Philipe, vores instruktør, beder om os at stige ud og giver os et par vanter med i farten. "Det kan godt blive lidt køligt heroppe", siger han.

Ti minutter senere står vi klar på stejl sydvendt skråning, som om vinteren tjener som en rød skipiste og om sommeren som en naturskabt affyringsrampe til de mange eventyrlystne paragliders, der kommer til Samoëns for at få et glimt af den smukke natur fra fugleperspektiv.

Naturskøn ophold på Nørre Vissing Kro
Naturskøn ophold på Nørre Vissing Kro

Philipe har pakket skærmen. Det har han gjort siden 1979. Med en lyninstruktion - om at han styrer, og jeg løber - forklarer han, hvordan vi kommer i luften. Pludselig tæller han ned fra tre, og det er alvor.

"Allez Allez", råber han, imens jeg sætter i gang.

De første to skridt er nemme. De næste umulige. Skærmen er begyndt at rejse sig, og modstanden er uoverkommelig. Men Philipe synes, jeg gør det godt og motiverer mig til at fortsætte. Det gør jeg, og pludselig sker det: et stort sus efterfulgt af et kraftigt ryk i brystet. Vinden har fat, og vi er 'airborne'.

I hastigt tempo svæver vi hen over græsset, ud over bjergkanten og hænger - før jeg er klar over det - 300 meter over de mørkegrønne fyrretræer, som heroppefra ligner små miniaturemodeller fra et julelandskab. Selvom det ikke føles hurtigt, svæver vi afsted med 40 km/t. Hver en bevægelse kan mærkes i skærmen, og de første par minutter gibber det lidt i én, når den kølige alpevind får os til at slå små sving eller tage uventede dyk.

Man glemmer det dog hurtigt. Følelsen af at flyve og være fri stopper alle naturlige frygtimpulser, og man bliver pludselig ked af at tænke på, at turen 'kun' varer i 20 minutter. Udsigten over de frodige dale, de evigt sneklædte bjergtinder med Mont Blanc som alpernes hærfører og Schweiz mod øst, maler et skønmaleri, som end ikke Frankrigs fremmeste realisme-kunstnere i 1800-tallet kunne have gjort det.

GUIDE: 8 enestående hotelterrasser
GUIDE: 8 enestående hotelterrasser

Hold ferie i en flydende hytte: 7 drømmehoteller på vandet
Hold ferie i en flydende hytte: 7 drømmehoteller på vandet

Som en lille, ubevægelig prik i dalen ligger Samoëns. En pittoresk landsby med 2.400 faste indbyggere, som i vinterhalvåret vokser til 20.000. Byen er bygget i klassisk alpestil, hvor træhusenes facader prydes af voluminøse blomsterkasser, der spreder liv og glæde i de små smalle gader og på byens torv, hvor der i weekenden afholdes marked. Alpebyer som Samoëns er fantastiske at opleve i sommermånederne og helt anderledes, end når de er klædt i sne og frostgrader. Er man til storslået natur kombineret med en aktiv ferie, er alperne på en sommerdag en unik kulisse.

Tilbage i virkeligheden og den friske luft har Philipe styret os tættere på jordhøjde. Først nu fornemmer man, hvor hurtigt 40 km/t er, og tanken om at lande sikkert på benene virker urealistisk. Men Philipe har erfaring, og lige inden vi rammer fast grund, hiver han op i selen, bremser os, og sikkert kan vi lunte farten af. Med bankende hjerte (mest fra min side) giver vi hinanden en high five fyldt med alpe-adrenalin, og jeg forsikrer Philipe om, at det ikke er sidste gang, jeg svæver ud i hans paraglider.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx