Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 19/12-13 20:51

Sundere mad på vej om bord på flyeneSundere mad på vej om bord på flyene

En undersøgelse af flymad viser, at der er plads til forbedring. Ny trend bliver sundere og lettere mad om bord

storybild

Grøntsager, magert kød og fisk er sundere flymad. (Billede: Anders Stoustrup)

Flymad kan svinge i kvalitet, men den er sjældent direkte sund. Det påpeger en nylig offentliggjort undersøgelse af de snacks og måltider, der kan købes hos en lang række nordamerikanske flyselskaber.

Nordamerikas sundeste flymad får man hos Virgin America og Air Canada, hvis man skal tro professor i offentlig sundhed Charles Platkin, der står bag undersøgelsen. Virgin America roses for sin light-menu, mens Air Canadas friske ingredienser fremhæves.

Flyselskaberne har mere  spændende mad, end du tror
Flyselskaberne har mere spændende mad, end du tror

Hos Air Canada er man naturligvis stolt over udnævnelsen.

»Vi har konstant fokus på at forbedre maden og servicen om bord, og der skal selvfølgelig også være noget til de sundhedsbevidste,« fortæller Country Manager for Air Canada i Danmark Marc Sam, der forventer et generelt skridt hen imod lettere og sundere måltider i flybranchen.

Sådan overlever du flyrejsen med en baby
Sådan overlever du flyrejsen med en baby

Den tendens understreges af Charles Platkins rapport, der konkluderer, at der er sket fremskridt hos de bedste flyselskaber siden sidste år. Men kigger man på branchen som helhed, er der stadig plads til forbedringer, som også meget vel kan komme som resultat af konkurrencen fra butikker og sandwichbarer i lufthavnen.

Vi tester: Er business class pengene værd?
Vi tester: Er business class pengene værd?

Flere og flere flyselskaber – også i Europa – er begyndt at sælge mad om bord, og det betyder, at de ligger i direkte konkurrence med udbuddet i afgangshallen. Det kan på sigt resultere i et sundere og bedre udvalg om bord.

Ikke alle følger dog denne trend.

Nederst i Charles Platkins undersøgelse ligger Allegiant Air, mens de store amerikanske flyselskaber er placeret lunt i midten. United Airlines får 3,25 stjerner af 5 mulige, mens American Airlines ender på 3 stjerner, og Delta Airlines må nøjes med 2,75 stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx