Af Line Fjord, Børn i byen - 12/09-13 21:08

Se Kroatien med en snorkel påSe Kroatien med en snorkel på

Vandet er så klart og funklende, at man kan se alting under det fra molen. Børnene er iført snorkel, klar til at hoppe i

storybild

Børnene nyder at se på stimer af små fisk, søpindsvin og de enlige, store fisk. (Billede: Line Fjord)

Solen får de blege klipper til at lyse alting op: det turkise hav, byen, som er opført i sandsten, og vores ansigter. Sjældent har vil følt os bedre modtaget af naturen omkring en by.

Det er morgen, og eventyret med snorkel og dykkerbriller begynder efter cornflakes og croissanter.
Vi træder ud på hotellets egen sandstensmole, hvor parasollerne venter på de liggende gæster. Lyden af en speedbåd nærmer sig, båden sænker farten og lægger til kaj lige for vores bare fødder, og vi springer om bord.

LÆS OGSÅ: Oplev en hel ø på bare en dag

Snart er vi allesammen iført våddragter og plumper i det friske vand fra agterenden af båden. Det er børnenes første snorkeltur i Kroatien, og man kan næppe forestille sig noget bedre vand. Der er smilende øjne bag dykkerbrillernes glas.

Vi vender ansigterne mod bunden af havet. Små fisk i stimer suser forbi, mens lidt større, enlige fisk søger gemmesteder i klipperne under os. Skygger og lys mødes og danner mønstre, og rundt-omkring sidder et sort og stikkende søpindsvin helt stille.

Børnene sprøjter vand ud gennem snorklen og stikker hovedet op over vandet med runde øjne. De kræver længere tid under vand. Speedbåden følger med os, og foran ligger Dubrovnik med de røde tage badet i solskin.

I underverdenen bliver vi, indtil vi har fået svømmehud, så klatrer vi op ad stigen til båden igen, sejler en runde og træder i land på molen.
Da dagen går på hæld, sætter vi os på balkonen og lader blikket glide ud over det rolige Adriaterhav. Da ser vi en lille flok delfiner svømme forbi.

Børn i Byen fra inviteret af Det Kroatiske Turistråd. Se Altomkroatien.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx