Af A. Hulgaard, Rejs Bedre - 07/08-14 23:05

Det betyder de 'magiske' thai-tatoveringerDet betyder de 'magiske' thai-tatoveringer

Tatoveringer i Thailand er en avanceret ting. Nogle siges at give bæreren magiske kræfter i ekstreme situationer som kamp og kærlighed.

storybild

En munk i templet Wat Bang Phra viser sine ‘sak yan’ – hellige tatoveringer. (Billede: Dan White/polfoto)

Ofte viser ‘magiske tatoveringer’ i Thailand tegn eller dyr, der tillægges forskellige egenskaber. En drage er symbol på visdom og styrke, mens et vildsvin er ustyrlig i kamp. En løve udstråler værdighed og styrke, mens ålen kan sno sig ud af enhver fare.

Andre tatoveringer kan efter sigende stoppe patroner eller få knive til at prelle af. Blandt thaiboksere er aben populær, fordi den kan springe med sine kraftfulde ben.


Nogle tatoveringer har også seksuelle undertoner. Men ofte handler disse lige så meget om magt og styrke, som de handler om sex. Faktisk skal tatoverede mænd passe på med kvinder, da sex i nogle tilfælde kan neutralisere tatoveringens magiske virkning, siges det.

Dette eksotiske feriemål er endnu billigere end Thailand og Vietnam
Dette eksotiske feriemål er endnu billigere end Thailand og Vietnam

En tatovering kan ifølge tilhængere af magien kun blive magisk, hvis den er rigtig udført. Det fortælles, at man tidligere blandede urter, knust skel fra firben og galde fra bøfler i farvestoffet, der også bestod af kul.

Derfor kan du sagtens rejse til Thailand om sommeren
Derfor kan du sagtens rejse til Thailand om sommeren

Dette er næppe længere tilfældet. Men efter sigende har en ny og endnu mere dyster ingrediens fundet vej til blækket. Skal tatoveringen være ekstra potent, tilsættes lidt fedt fra hagepartiet af et dyr, der har lidt en voldsom død.

Kom højt til vejrs på elefantens ryg
Kom højt til vejrs på elefantens ryg

De rigtige ingredienser gør det dog ikke alene. Magiske tatoveringer skal ifølge foreskrifterne aktiveres med hellige formularer. Kun få munke besidder de evner, og en del af dem er samlet i templet Wat Bang Phra i byen Nakhon Chaisri.

Her er Thailands hemmelige ruinby
Her er Thailands hemmelige ruinby

Magiske tatoveringer er i dag et sjældent syn i Thailand, hvor mange ser ned på traditionen. Ønsker man alligevel de magiske kræfter, uden at det kan ses på huden, er der en anden udvej. Man kan få udført tatoveringen med sesamolie i stedet for blæk. Det giver en næsten usynlig tatovering – uden at fjerne de magiske kræfter.

Få en fantastisk udsigt i Thailand
Få en fantastisk udsigt i Thailand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx