Af A. Hulgaard, Rejs Bedre - 14/08-14 23:00

Shop amok på kanten af AsienShop amok på kanten af Asien

Istanbul ligger der, hvor Europa møder Asien. Det har skabt en fantastisk shoppingby med impulser fra begge verdensdele

storybild

Den Store Basar i Istanbul er en turistet, men sjov oplevelse. Her kan købes alt fra keramik til tøj med orientalsk præg. (Billede: A. Hulgaard)

I årtusinder har værdifulde skatte fra alle hjørner af kloden fundet vej til Istanbuls basarer. Handelskaravaner bragte silke fra Kina, krydderier fra Indien, røgelse fra Arabien og tæpper fra Centralasien til byens travle handelsgader, der sydede af handlende fra nær og fjern.

Tag på luksuscruise med et rigtigt sejlskib
Tag på luksuscruise med et rigtigt sejlskib

Den eksotiske stemning er intakt i Istanbuls utallige basarer. Det gælder ikke mindst den berømte – og turistede – Store Basar nær Süleymaniye-moskeen. Men det er også værd at kigge sig om i de mindre turistede gader omkring Den Store Basar samt besøge den overdækkede Krydderibasar nær Galata-broen. Her lovpriser ivrige sælgere stadig alt fra glas-lamper og frisk safran til potter og pander, mens snakken går livligt på de små tehuse over et glas sød æblete.

Prøv tre spændende kvarterer i Istanbul
Prøv tre spændende kvarterer i Istanbul

Foretrækker du en mere vestlig shoppingoplevelse, bør du besøge bydelen Beyoglu. Her ligger Istiklal Caddesi, en lang gågade bygget efter europæisk forbillede i 1800-tallet, hvor de velbeslåede besøgende fra Orientekspressen promenerede i deres modekreationer.

Byens bedste grøntsager vokser på faldne soldater
Byens bedste grøntsager vokser på faldne soldater

Glamouren er falmet en del siden dengang. Men der er stadig gode tilbud at få langs gågaden og i de små sidegader, der gemmer på nogle af byens bedste boghandlere og antikvitetsforretninger. Tøjbutikker findes her naturligvis også, og bliver poserne for tunge, kan man altid hoppe på sporvognen, der kører frem og tilbage gennem gaden.

Sultanens palads er vildere end ‘Paradise Hotel’
Sultanens palads er vildere end ‘Paradise Hotel’

Finder du ikke lige det, du leder efter, langs Istiklal Caddesi, byder byens mange nye butikscentre på masser af mærkevarebutikker efter vestligt forbillede. Prøv Kanyon, Cevahir eller Istinye Park.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx