Af - 23/01-14 21:23; Opdateret: 23/01-14 21:42

Få et skud solenergi på Kap Verde-øerneFå et skud solenergi på Kap Verde-øerne

Skriger din krop på sol og varme? Så finder du det lige nu i Kap Verde

storybild

Der er farverige lokale i byen, som også byder på facader i flotte farver. (Billede: Pr-foto)

Ligesom De Kanariske Øer er et ferieparadis, som er skabt gennem millioner af år med vulkansk aktivitet, er Kap Verde-øerne 1.500 kilometer længere nede langs Afrikas vestkyst kommet til verden gennem en lignende udladning.

Bliv forkælet i et tropisk paradis
Bliv forkælet i et tropisk paradis

De 1.500 kilometer gør en forskel, både i rejsetid og temperatur. Og om vinteren er det værd at tage de to timers ekstra flyvetur for at komme ned til en stabil temperatur, der med 22-24 grader i gennemsnit ligger omkring fem grader højere.

Oplev havskildpadden lægge æg på Tobago
Oplev havskildpadden lægge æg på Tobago

Det meste af tiden er der tilstrækkelig med blå himmel til, at man kan dase i badetøj og bare tæer på den pragtfulde sandstrand eller ved hotellets pool, mens man modtager den livgivende solenergi og funderer over, hvilken friskfanget fisk man skal prøve i aften.

Mauritius er som himmel på jord
Mauritius er som himmel på jord

Kap Verde-øen Sal er relativt flad og tør. Turismen er for alvor ved at sætte sit præg på sydspidsen omkring byen Santa Maria, hvor hoteller skyder op langs kysten, og hvor den omkringliggende infrastruktur af veje er så forudseende, at en nordjysk motorvej virker stærkt trafikeret til sammenligning.

Cubas blå strand er uforstyrret tropisk idyl
Cubas blå strand er uforstyrret tropisk idyl

Santa Marias turister er en blanding af skandinaver, tyskere, italienere, franskmænd og portugisere. Uden for skoleferierne ser man par med små børn og par i bedsteforælder-alderen. Det er ikke en udpræget party-destination.
Stemningen på Kap Verde er derimod gennemsyret af den venlige og smukke lokalbefolknings yderst behagelige ‘no stress’-mentalitet, og atmosfæren er overvejende afrikansk med et sydeuropæisk præg fra den tidligere kolonimagt Portugal, ligesom man finder et stænk Caribien.

Denne ø vil danskerne besøge til vinter
Denne ø vil danskerne besøge til vinter

Santa Maria har også en snes snakkesaglige gadesælgere, der ernærer sig ved at sælge souvenirs. Selv om det kræver gentagne afvisninger, er de ikke ubehagelige, hvis man ikke lige er interesseret i deres i øvrigt fine kunstværker. Men et eller andet minde kan man nok få lyst til at tage med sig hjem efter en skøn sol- og varmeferie i vintermånederne.
ntermånederne.

Metroxpress var inviteret til Sal, Kap Verde, af Star Tour.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx