Af - 11/07-14 11:41

Oplev hippier, homoer og hipsters i San FranciscoOplev hippier, homoer og hipsters i San Francisco

Blomsterbørn, bøssebevægelse og masser af unge, smarte hipsters. San Francisco har det hele, og du kan opleve det ved at følge guiden her

storybild

Regnbueflag og homoseksuelle præger kvarteret The Castro. (Billede: AP)

For hippierne: Haight-Ashbury
San Francisco er lig med blomsterbørn, og et smut forbi det legendariske hippiekvarter Haight-Ashbury er nærmest obligatorisk. Kvarteret, hvor Janis Joplins og Greatfull Deads gamle huse stadig er en attraktion, er koncentreret langs Haight Street i den ende, der støder op til Golden Gate Park. Her er gademusikanter og butikker med batikfarvet tøj, men også skønne genbrugsbutikker mellem tatovører, burgerbarer og cafeer.

Her får du San Franciscos bedste kop kaffe
Her får du San Franciscos bedste kop kaffe

Trænger man til at møde nutidens økohippier, kan man slå et smut forbi det økologiske supermarked Whole Foods Market i den vestlige ende af Haight Street.

For homoerne: The Castro
En lille bustur fra Haight Street bringer dig over bakken og ned til The Castro, som med lokalpolitikeren Harvey Milk i spidsen var centrum for homobevægelsen i 1970’erne.

Derfor elsker skandinaver San Francisco
Derfor elsker skandinaver San Francisco

Regnbueflagene hænger stadig tæt, og et utal af butikker sælger alt i kostumer til både hjemmefester og parader. Er man blevet sulten og tørstig af al den vandren omkring, så ligger barer og små spisesteder side om side, særligt koncentreret omkring krydset Castro/18th Street. Skal du have en gave med hjem til familien, så slå et smut forbi Cliffs Variety på 479 Castro Street, der sælger sjove ting, du ikke anede, du manglede.

Her er hotellernes store mareridt
Her er hotellernes store mareridt

For hipsterne: The Mission
Fortsæt østpå ad 18th Street, til du når Dolores Street. Gå op til 16th Street og tag det obligatoriske billede af byens ældste bygning, Mission Dolores, inden du fortsætter østpå ad 16th Street, hvor det sjove for alvor begynder, når du nærmer dig Valencia Street. Denne gade er fuldt indtaget af hipsterne, og tøjbutikker og restauranter ligger tæt.

Kom tæt på videnskaben  i San Francisco
Kom tæt på videnskaben i San Francisco

Har du hipsterbørn, så besøg Paxton Gate Curiosities for Kids i nummer 766, hvor du kan købe legetøj fra den præ-digitale æra. Butikkens voksenafdeling i nummer 824 er til gengæld fuld af kranier, udstoppede dyr og sjældne planter (billedet). Ellers arbejd dig langsomt ned til 24th Street og drej østpå, hvor de mange små gyder gemmer på masser af streetart. Og nu du er hernede, så slut af med en taco og en tequila, for nu er du nemlig kommet til Mexico.

5 ting, du SKAL opleve i San Francisco
5 ting, du SKAL opleve i San Francisco

Metroxpress var inviteret til San Francisco af Norwegian og Visit California

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx