Af Arne Hulgaard, Rejs Bedre - 06/02-14 21:37; Opdateret: 06/02-14 21:54

3 romantiske steder at fejre valentinsdag3 romantiske steder at fejre valentinsdag

Hvorfor nøjes med at sidde foran skærmen, når heltindens hjerte smelter i filmen, og de elskende får hinanden til sidst? Overrask din kæreste næste fredag på valentins-dag med en rejse til et romantisk film-sted og skab jeres egen happy ending

storybild

En gåtur langs Seinen eller på Montmatre er rendyrket romantik i Paris. (Billede: Thinkstock)

Paris – ‘Moulin Rouge’
Da den unge, håbefulde boheme-forfatter spillet af Ewan McGregor ankommer til Paris i år 1900, har han næppe forestillet sig at finde kærligheden blandt pigerne i Moulin Rouge.

Nordtyskland byder på spa i luksusklassen
Nordtyskland byder på spa i luksusklassen

Men Paris har en evne til at fortrylle alle, og en gåtur langs Seinen eller i de små oplyste gader omkring Montmartre vil hurtigt få romantikken til at blusse op.

Romantisk film-klassiker bliver til tv-serie
Romantisk film-klassiker bliver til tv-serie

Rom – ‘Prinsessen holder fridag’
Roms historiske gader – og ikke mindst den yndige Audrey Hepburn (billedet) – tog alle med storm i klassikeren ‘Prinsessen holder fridag’ fra 1953. Sammen med den udspekulerede journalist Gregory Peck slår den unge prinsesse sig løs i Rom, der stadig seks årtier senere er som skabt til romantik. Spis is på den spanske trappe, nyd en middag under åben himmel med udsigt til Pantheon og tril igennem de brolagte gader på en gammel scooter. Så er stemningen lagt til jeres egen romantiske fridag.

Her er byen, der er kåret som verdens bedste
Her er byen, der er kåret som verdens bedste

Toscana – ‘Den engelske patient’
Under Anden Verdenskrig flytter sygeplejersken Hana ind i en toscansk klosterruin for at pleje en forbrændt pilot med hukommelsestab. Men lidt efter lidt dukker minderne om en berusende kærlighedsaffære i Sahara op, og det varer ikke længe, før Hana selv forelsker sig i den indiske minerydder Kip. Klosteret i filmen er Sant Anna i Camprena. Men Toscana er fyldt med romantiske landsbyer, der er perfekte til en valentinsdate. Også selv om det ikke er tilladt at svæve rundt mellem vægmalerierne i San Francescos Basilika ved Arezzo, som Kip arrangerede for Hana på deres date.

Tag på romantisk ferie til Amsterdam - uden børn
Tag på romantisk ferie til Amsterdam - uden børn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Ronaldo lavede utroligt væddemål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx