Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 27/02-14 21:46; Opdateret: 09/04-14 09:50

Her finder du tropiske jungledyr i DanmarkHer finder du tropiske jungledyr i Danmark

Fra det øjeblik, man træder ind gennem glasdørene til Randers Regnskov, er det som at blive transporteret tusindvis af kilometer væk fra vinterkolde Danmark

storybild

Nogle dyr kigger også nysgerrigt frem fra vildnisset. (Billede: Randers Regnskov)

Lianer snor sig om regnskovstræerne, der tårner sig op mod det høje glastag. Et par papegøjer går på vingerne og flyver lavt hen over søkøerne, der græsser uforstyrret i det lave vand. En leguan drejer søvnigt hovedet og kigger efter en sommerfugl i stærke farver, mens et par aber hurtigt piler hen over hængebroen mod et gammelt tempel, der er halvvejs dækket af vegetation.

Herlige og hemmelige Heatherhill ligger i Danmark
Herlige og hemmelige Heatherhill ligger i Danmark

Randers Regnskov er et ægte jungleeventyr. Regnskoven består af et akvarium samt tre gigantiske kupler, der huser dyr og planter fra henholdsvis Afrika, Asien og Sydamerika.

Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur
Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur

Det hele er meget autentisk lavet med brusende vandfald og mange fritlevende dyr. Selv regnskovens stærke dufte og intense, fugtige varme har man genskabt for at give følelsen af at befinde sig i en ægte jungle.
Som i enhver regnskov kræver det en indsats at få øje på dyrene i den frodige vegetation. Men det bidrager kun til spændingen og oplevelsen af at være på ekspedition.

Børnene vil også nyde fine lille Samsø
Børnene vil også nyde fine lille Samsø

De rigtig modige kan besøge Det Asiatiske Tempel, hvor fritlevende kvælerslanger i sommerhalvåret snor sig rundt mellem gamle tempelruiner. Dem med mod på flere hårrejsende eventyr bør også begive sig ned i Kraniegrotten. En mørk, underjordisk grotte med selvlysende kranier, hvor flagermusene flakser om ørerne, og det kribler og krabler på de rå stenmure.
Randers Regnskov er som en eksotisk oase, hvor hverdagens stress og jag øjeblikkeligt fordufter i den varme tropiske luft.

Nyd Danmarks smukkeste udsigt
Nyd Danmarks smukkeste udsigt

Men særlig lokkende er regnskoven om vinteren, når vores vinterkolde kroppe trænger til at blive varmet godt og grundigt igennem. Det er på grå og regnfulde vinterdage, at man for alvor overvejer at købe et årskort og bruge det hver dag.

Her er søhøjlandets bedst bevarede hemmelighed
Her er søhøjlandets bedst bevarede hemmelighed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx