Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 09/07-14 14:19

Sådan får du en autentisk ferieSådan får du en autentisk ferie

Drop guidebogen på rejsen og få den ægte oplevelse af destinationen, hvor du ikke skal stå på tæerne af de andre turister. Med et par enkle tip, finder du de helt autentiske og lokale oplevelser

storybild

Se storbyen fra en ny side. I London kan du leje bycykler. (Billede: AP)

Bo som de lokale

Drop hotellet, hvor alle de andre turister søger hen, og hvor det i øvrigt oftest er dyrt at bo. Der er kommet flere hjemmesider, hvor lokale lejer deres lejlighed eller værelse ud – for eksempel på Airbnb.com. Her får du den lokale vibe blandt lokalbefolkningen, og samtidig har du også et køkken, hvor du kan tilberede lækkerierne, du finder på lokale markeder.

Denne mad smager bedst i London
Denne mad smager bedst i London

Få de gode tip
Få massage, bliv klippet på en barbershop, eller få ordnet dit tøj hos en skrædder. Spørg ind til, om de kender nogen kulturelle arrangementer i nærheden, eller spørg lokale på gaden og på din egen alder, hvor den bedste restaurant eller bar ligger. Folk er oftest snakkesalige, og her får du den bedste lokalviden.

I Australien spiser man larver
I Australien spiser man larver

Lej en cykel
Det er den ultimativt bedste måde at opleve en ny by på. Følg strømmen, og du vil finde små butikker og restauranter, som du ellers aldrig ville komme forbi, og samtidig blender du også ind med de lokale på den mest cool måde. Især i storbyerne kan du komme nemt rundt til de små listige steder, som på cykel bliver væsentlig billigere end at skulle tage en taxi hver gang.

Hæng ud med thailænderne, når de har fri
Hæng ud med thailænderne, når de har fri

Tag til sportsarrangementer

Her møder du den autentiske kultur på nærmeste hold, når du for eksempel går til baseball i USA, cricket i Indien, curling i Canada eller sumobrydning i Japan og dermed får et indblik i en helt ny verden. Bølgerne går oftest højt, og det er sjovt at se, hvor dedikeret lokalbefolkningen er.

Disse to steder i Thailand er stadig ukendte for de fleste turister
Disse to steder i Thailand er stadig ukendte for de fleste turister

Spis med de indfødte
Undgå restauranter med den bedste beliggenhed – eksempelvis ud til havnepromenaden. Her søger alle de andre turister også hen, prisen er oftest højere, og maden er sjældent lige så god som på de lokale restauranter, der ligger mere skjult. Du kan også finde helt autentiske madoplevelser, hvor du spiser hjemme hos de lokale.

Tag på eventyr til det uspolerede Kreta
Tag på eventyr til det uspolerede Kreta

Her er verdens mest oversete storby
Her er verdens mest oversete storby

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx