Af - 10/08-14 10:50; Opdateret: 13/08-14 10:18

1.DEL: Væk fra hverdagen! Cykler hjem fra Istanbul1.DEL: Væk fra hverdagen! Cykler hjem fra Istanbul

Læs Heidi Boyes personlige beretning fra en cykeltur ud over det almindelige; fra Istanbul og tilbage til København. Hun skriver løbende om sin tur her på mx.dk

storybild

Kæden er smurt, kortet over ruten ligger klar og cykeltaskerne er proppet til randen med det absolut mest basale, så jeg kan klare mig ”on the road” den næste halvanden måned.

Wow.. - hold fast: Er det her den vildeste cykeltur?
Wow.. - hold fast: Er det her den vildeste cykeltur?

Jeg glæder mig! Mest af alt til at mærke luften under vingerne og fornemmelsen af ikke rigtig at vide, hvad fremtiden bringer. Til at komme ud af hverdagens komfortzone og blive taget ind i en ny verden, hvor jeg vil møde mennesker, der har en hverdag så anderledes fra min.

Jeg glæder mig til at blive budt på alt for stærk sort the i små hjem og møde lokalbefolkningen i de mindre landsbyer, som jeg cykler igennem.

Du kan se Heidis cykelrute HER

De to første nætter i Istanbul er booket men ellers ligger turen åben. En tur der har været i tankerne i et godt stykke tid og startede med en nysgerrighed for at opleve Balkanlandene. Og hvorfor ikke på cykel? Hvor man møder mennesker på en helt anden måde og selv kan bestemme tempoet - og ikke mindst tage de små smutveje, som ofte er de bedste.

Derfor blev planen hurtigt en cykeltur hjem fra Istanbul gennem Balkanlandene og op gennem Østrig, Slovakiet og Polen, hvor jeg afslutningsvis tager færgen til Ystad og så smutter hjemover.

2 sæt cykeltøj, 2 par shorts, 2 t-shirts, 2 par trusser, 2 par sokker, toiletsager i miniformat (og skåret helt ind til benet i forhold til hverdagsritualet), vaskepulver, kort over alle lande (der er noget hyggeligt over fysiske kort fremfor GPS), en god bog, cykellås, værktøj og reservedele til cyklen, pas og penge. That’s it. Og så en stor pose hundegodter, som jeg håber, kan redde mig fra bidske, vilde hunde.

Dumme turister: Kinesere cyklede rundt på motorvej
Dumme turister: Kinesere cyklede rundt på motorvej

Rettere sagt de SKAL gøre gavn, da de ikke kun lugter fælt men også optager en del af den sparsomme plads i cykeltaskerne. Af tidligere erfaringer fra mine cykelture, bl.a. gennem Usbekistan og Kirgisistan, så ved jeg at vilde hunde langs vejkanten vil være en daglig udfordring. De tonser gøende efter mig med fråde ud af munden, mens jeg træder i pedalerne, som havde jeg en pistol i nakken. Planen er derfor, at jeg i denne hektiske situation hiver en lækker hundegodte op af tasken, som forhåbentlig er meget mere interessant end jeg er. Om det virker, må tiden vise.

Følg turen her på mx.dk. Første del af turen går vestpå fra Istanbul, langs vandet, mod Grækenland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx