09/10-15 12:21

1.200 gode grunde til at tage til Grækenland1.200 gode grunde til at tage til Grækenland

Vend det dårlige til noget godt, pump lidt penge i en skidt økonomi, og gør det hele, mens du oplever nogle af Grækenlands flere end 1.200 øer.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er helt sikkert et par stykker, der passer til dig - om så du vil feste eller lege Robinson Crusoe mutters alene.

Fest på Mykonos

I højsæsonen er den græske ø Mykonos et rend af krydstogtsfolk, unge feriegæster og lokale, som nyder livet i de små, eventyrlige gyder. Om natten kan du med lidt god vilje fornemme grækernes oprørske ånd og den fandenivoldskhed, der antændte Athens gader i 2011, og skabte forsidehistorier på alverdens medier. Her dog i en mere venlig og festlig udgave.

Havnebyen Hora (som sjovt nok også bliver kaldt Mykonos) er epicenter for øens natteliv. Hvis du vil have en fantastisk vellavet drink, så sving forbi Galleraki, der ligger i byens såkaldte Lille Venedig-kvarter. Eller du kan gå lidt længere langs vandet, finde en magelig pude udendørs på Katerinas Bar (Agion Anargyron) og nyde den fabelagtige solnedgang ud over Middelhavet.


Hvem sagde krise?

På den lille ø Paxi og den endnu mindre nabo-ø, Antipaxi, er det, som om tiden står stille. Eller måske er landets økonomiske krise simpelthen sejlet forbi. Her i de tre små og rolige havnebyer, som ligger blandt århundredgamle olivenlunde og muldyrstier, tager man tingene, som de kommer – og helst i et tempo, hvor alle kan være med. Gå en tur i én af landsbyerne, og drik en kop kafeneio (klassisk stærk, græsk kaffe), mens du taler om vejret (eller måske landets økonomiske tilstand) med en af de lokale.

Hvis du befinder dig på den vestlige side af Paxi, så find den bumlende grusvej igennem olivenlunden i Magazia-området – spørg eventuelt en lokal bonde om vej – og tilbring aftenen på Erimitis Bar. Ejerens egen favoritdrik, Sunset Soul, passer særdeles godt til omgivelserne.


Lev som Robinson Crusoe

Hvis kilometervis af uspolerede strande, åben himmel og (næsten) ingen mennesker er noget for dig, eller har du blot lyst til at slippe din indre nudist eller filosoferende hippie løs for en stund, så er Gavdos øen for dig. Her på Europas sydligste punkt er der rig mulighed for at få noget seriøst privatliv – der bor ikke meget mere end 50 mennesker, og de fleste af dem er samlet på de sydligste af øens 27 kvadratkilometer.

Hvis du ikke har mod på selv at fange din aftensmad og tilberede den over bålet, så besøg familiestedet Taverna Sarakiniko (lige ved Sarakiniko-stranden). Her kan du nyde Manolis’ friskfangede fisk tilberedt på grillen af hans kone, Gerti, inden du mæt og glad vender tilbage til din hemmelige strand og forsætter livet som den skibbrudne Robinson Crusoe.


Hæng ud på en klippe

Udefra ligner øen Kalymnos blot en kæmpe sten med nogle huse på. Men det er et af verdens bedste destinationer for sportsklatrere. Folk fra hele verden rejser hertil for at prøve kræfter med øens spektakulære kalkstensvægge. Og der er ruter i hele spektrummet: Nybegyndere bliver guidet op ad siderne, mens de erfarne klippeklatrere hænger på hovedet over det turkisblå hav. Sidstnævnte er ret blæret, men tag nu ikke større bid af moussakaen, end du kan sluge.

Som et godt udgangspunkt for alle herlighederne findes Kalymnos Adventure Center (kalymnos-adventure.com), som tilbyder undervisning i alle de halsbrækkende aktiviteter. Og hvis du er mere rolig anlagt, kan du i stedet nyde noget massage eller tage et kursus i Tai Chi eller creative writing: Stedet har noget for både den hidsige spartaner eller tænksomme Platon.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx