Af Mette Hess/Lonely Planet - 09/09-16 04:13

Rejse: Oplev det bedste af Londons nattelivRejse: Oplev det bedste af Londons natteliv

London byder på et af verdens bedste natteliv, og det bedste londonerne ved er at feste.

Bildstrecke im Grossformat »

Nogle dele af byen vågner først om aftenen, hvorefter der er tryk på til den lyse morgen.

Start din aften på en pub, og fortsæt så til barerne og klubberne, hvor du kan opleve alt fra eksperimenterende cocktails og upcoming DJ’s til legendariske megaklubber og løsslupne homofester.

Londons natteliv har det hele, og her får du tips til de bedste steder at opleve det.

LISTE: 6 hoteller med vilde verdensrekorder
LISTE: 6 hoteller med vilde verdensrekorder

Londons bedste pubber
Londons pubber lukker omkring midnat, så start her inden du bevæger dig videre i nattelivet. Pubberne har ofte god engelsk mad, gode ales og er stemningsfyldte og hyggelige. Har du ikke været på en engelsk pub før, er det et must at prøve én af dem.

1. The Edinboro Castle
Slå dig ned på den afslappede pub Edinboro – måske efter du har shoppet dig træt på Camden market – for her er møblerne som skabt til at slænge sig i. Om sommeren åbner pubben sin kæmpe beergarden med kulørte lamper, grill og bordfodbold, så du kan nyde en lækker aftensmad og varme op til turen videre.

Hjemmeside: edinborocastlepub.co.uk

2. Lock Tavern
Denne pub er en institution i Camden. Den er hyggelig og afslappet og har en tagterasse, hvorfra du kan nyde udsigten over mylderet på Camden Market. Du kan indtage deres virkelig gode mad eller nyde øllet, der er rigeligt af, og i weekenderne er der gæstebands og DJ’s, som får stemningen helt i top.

Hjemmeside: lock-tavern.com

3. Trafalgar Tavern
Vil du mærke historiens vingesus og følge i fodsporene på de kendte, så har denne pub været stamstedet for flere berømtheder. Det siges, at forfatteren Charles Dickens ofte sad og drak her – han brugte også stedet til en morgenmadsscene i hans bog Our Mutual Friend – og premierministrene Gladstone og Disraeli spiste ofte whitebait (stegte småfisk) på pubben.

Udsigten er desuden fantastisk; gennem store vinduer kan du nyde synet af Themsen.

Hjemmeside: trafalgartavern.co.uk

Stewardesse: 7 ting, du aldrig må gøre på et fly
Stewardesse: 7 ting, du aldrig må gøre på et fly

Londons bedste barer
Barerne åbner generelt senere end pubberne, men lukker tidligere end klubberne. De har ofte et lille dansegulv og DJ’s, er mere moderne og fancy end pubberne, så hvis du ikke er helt tændt på clubbing, er det måske her, du skal bruge din aften og nat.

1. Proud Camden
Proud Camden er et tidligere hestehospital med spark i – for her er levende musik hver aften.

Her er private borde i hestebåsene, fotos af cool rockmusikere på væggene og en sjov haveterrasse med spabad. Det er også et af de bedste musiksteder i Camden med livemusik og DJ’s næsten hver aften.

Hjemmeside: proudcamden.com

2. Worship St Whistling Shop
Navnet på denne bar er slang fra 1800-tallet og betyder et sted, som sælger ulovligt sprut.

Men frygt ikke, i dag er sprutten lovlig, det er blot barens cocktails der er meget eksperimenterende og futuristiske. De blandes af mesterlige bartendere, og mange af ingredienserne fremstilles af de roterende vandfordampere i laboratoriet på stedet. En helt unik oplevelse for cocktailelskere.

Hjemmeside: whistlingshop.com


3. Drink, Shop & Do
Denne lille, skøre bar vil ikke sættes i bås. Som navnet antyder, har den mange funktioner: bar, café, aktivitetscenter, gavebutik og endda natklub. Men ideen er, at der altid er drikkevarer (om det er te eller gin), musik og aktiviteter – alt fra dans til bygning af Lego-robotter.

Hjemmeside: drinkshopdo.com

6 hoteller tager dig tilbage til fremtiden
6 hoteller tager dig tilbage til fremtiden

Londons bedste klubber
Tag dit nye lækre tøj på, og snup en drink, for på Londons klubber festes der løs.

1. Fabric
Fabric er imponerende! En international superclub som består af tre separate dansegulve i et kæmpe omdannet køleanlæg over for Smithfield-kødmarkedet. Klubben har unisex-toiletter og et vibrerende dansegulv, som med garanti vil få dig til at føle musikken i hele kroppen.

Musikken spænder over electro, house, drum and bass til dubstep, og i weekenderne kører temaaftener. Læs mere om det hele på klubbens cool website, hvor der også kan streames gratis musik.

Hjemmeside: fabriclondon.com

2. Heaven
Heaven er homoklubben i London. Den har eksisteret i en menneskealder, og er stadig en magnet på homoscenen lørdag aften. Find den under broen ved Charing Cross station. Popcorn om mandagen (dance party, adgang for alle) må være en af de bedste fester på hverdage i London. Om torsdagen er der den berygtede G-A-Y (G-A-Y Porn Idol), fredag (G-A-Y Camp Attack) og lørdag (plain ol’ G-A-Y).

Hjemmeside: heavennightclub-london.com

3. Kensington Roof Gardens
Velkommen til en sanselig oplevelse i det grønne! Højt oppe ligger dette guddommelige sted med over 6000 kvadratmeter have og flamingoer. Tag pænt tøj på, og vær forberedt på at stå i kø. Du kan nyde din cocktail i en af de tre haver, men husk at registrere dig på gæstelisten hjemmefra.

Hjemmeside: virginlimitededition.com

LISTE: 5 smukke, budgetvenlige hoteller i Paris
LISTE: 5 smukke, budgetvenlige hoteller i Paris

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx