Af Mette Hess - 21/10-16 08:03

Dublin – hovedstaden med verdens bedste pubberDublin – hovedstaden med verdens bedste pubber

For de fleste, som rejser til Dublin, er besøget på en ægte, irsk pub en del af rejseplanen. Og hvis der er én ting, du altid kan regne med i Dublin, så er det, at de lokale aldrig siger nej til en drink.

storybild

(Billede: Flickr)

Ud over de traditionelle pubber byder Dublin på designerværtshuse, lokale hipstersteder og trendy barer. Læs med her og bliv guidet til de absolut bedste puboplevelser i den irske hovedstad; måske endda til din første ’pint’ Guinness?


Bedste traditionelle pubber

Long Hall
I al sin victorianske pragt er dette en af byens smukkeste og højest elskede pubber.
Tjek de detaljerede udskæringer i træet bag baren og de elegante lysekroner, og nyd en velskænket øl fra bartenderne, der er eksperter i deres håndværk.

Stag’s Head
Pubben blev bygget i 1770, ombygget i 1895, og har heldigvis ikke ændret sig en tøddel siden da. Det er en fantastisk pub: Så smuk at den har været med i filmene A man of No Importance og Educating Rita, og også var en del af en frimærkeserie med irske barer. Et populært sted for journalister og studerende.

Walshe’s
På Walshe’s får du en autentisk oplevelse af det traditionelle lokale publiv, især hvis det lille tilstødende lokale er ledigt. Personalet er venligt, og klientellet – en blanding af lokale og importerede hipsters – er fantastisk.


Bedste pint Guinness

BILLEDFORSLAG: Shutterstock ID: 198005828
Forslag til billedtekst: En mørk, kold og bitter Guinness skal prøves i Dublin, hvor den skænkes rigtigt.

Kehoe’s
Det her er en af de mest stemningsfulde pubber i bymidten og en favorit blandt alle lokale. Den har en smuk victoriansk bar og masser af hyggelige hjørner og afkroge. Ovenpå bliver der serveret drinks i det, der engang var kroværtens stue – og det kan man godt se!

Grogan’s Castle Lounge
Stedet her kendes blot som Grogan’s (efter den oprindelige ejer), og det er en institution i bymidten. Det har længe været Dublins malere og forfatteres foretrukne tilholdssted, samt andre fra det alternative boheme-miljø, hvoraf de fleste lader til at vente på det ‘uundgåelige’ øjeblik, hvor de endelig bliver anerkendt som genier.

Fallon’s
Lige vest for bymidten, i hjertet af det middelalderlige Dublin, ligger denne gode gammeldags bar, der har serveret en rigtig god pint Guinness siden slutningen af det 17. århundrede. Den prisvindende bokser Dan Donnelly, den eneste bokser der nogensinde er blevet slået til ridder, var hovedbartender her i 1818. En ægte irsk bar - fyldt med lokale.


Bedst til livemusik

BILLEDFORSLAG: Shutterstock ID: 225285721 eller irish folk music.jpg /Flickr © Ralf Schulze
Forslag til billedtekst: Irsk folkemusik, ofte omtalt som ‘traditional’ eller helt kort ‘trad’, er livlig og pulserende, og høres bedst på pubberne.

O’Donoghue’s
O’Donoghue’s er folkemusikkens uofficielle hovedkvarter. Det var her, den verdensberømte folkgruppe Dubliners raffinerede deres raspende form for ‘trad’ i 1960’erne. På sommeraftener vælter en ung, international flok ud i gårdhaven ved siden af pubben. Stedet er desuden berømt som rugby-pub og hovedkvarteret i Dublin for både irske og udenlandske fans.

Cobblestone
Denne pub i hjertet af Smithfield byder på rigtig god stemning i dens hyggelige bar ovenpå, hvor der også er fortrinlige koncerter med etablerede og upcoming folkemusikere.

Auld Dubliner
‘Auld Foreigner’, som de lokale kalder det, er hovedsageligt besøgt af turister og har en grundigt tilrettelagt ‘gammel’ charme, som er blevet bevaret – eller raffineret – efter et par renovationer. Man kan altid regne med en sang og noget hygge her, så længe du ikke har noget imod at bruge et kvarter på at komme til og fra toilettet.


Bedste moderne barer

BILLEDFORSLAG: Shutterstock ID: 286476158 eller Shutterstock ID: 141719407
Forslag til billedtekst: Er du ung studerende, vil du helt sikkert synes om Dublins mere trendy barer.

Pygmalion
‘Pyg’ er lige nu en af de travleste barer og henvender sig hovedsageligt til studerende med en kande øl til 10€, dunkende musik og labyrintiske kroge, der er perfekte til hemmelige, skumle foretagender.

No Name Bar
Den simple indgang fører ovenpå til et af de fineste barlokaler i byen. Bestående af tre enorme rum i et restaureret victoriansk rækkehus, og en stor opvarmet gårdhave for rygerne er baren både elegant og publikumsvenlig. Der er ikke noget skilt eller noget navn – folk kalder den bare No Name Bar eller, hvis du virkelig er en insider, Number 3 (pga. husnummeret).

37 Dawson Street
For at se Dublins absolut mindste bar skal du ind gennem den lille døråbning, ned ad en smal trappe og ind i to småbitte rum. Stedet at se, og blive set.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx