Af Rejs Bedre - 28/03-14 09:21

Sidste chance for at rejse  til Nordpolen med isbryderSidste chance for at rejse til Nordpolen med isbryder

Du skal slå til nu, hvis du vil følge i de store opdagelsesrejsendes fodspor og plante et flag på Jordens nordligste punkt

storybild

50 Years of Victory er det eneste passagerskib, der kan sejle hele vejen til Nordpolen. (Billede: Juan Carlos Espinoza/Quark Expeditions)

Kun én passager-isbryder kan klare turen gennem ishavet til Nordpolen. Med to atomreaktorer og 75.000 hestekræfter kan den russiske isbryder 50 Years of Victory knuse sig vej gennem 2,5 meter tyk havis og ind i en tidløs verden af rå skønhed, som kun få rejsende får mulighed for at opleve.

Det skal du se på en weekend i Island
Det skal du se på en weekend i Island

»Mange drømmer om det helt store polareventyr, og vi har da også sendt flere folk til Nordpolen gennem det seneste par år. Men alt tyder på, at sejladsen stopper efter næste sommer, da isbryderen i stedet skal bruges til at holde skibsruterne i Arktis isfrie. Der findes ingen afløser til 50 Years of Victory i øjeblikket. Så inden længe vil Nordpolen igen være et af verdens sværest tilgængelige steder,« fortæller brand director Dorte Kuula fra rejsebureauet MarcoPolo, der formidler det utraditionelle krydstogt i Danmark.

Oplev Grønlands is fra en hundeslæde
Oplev Grønlands is fra en hundeslæde

Der er dog stadig pladser at få om bord på 50 Years of Victorys sidste rejser til Nordpolen. Men du skal have den store pung frem. Priserne begynder ved 159.995 kroner. Men så byder turen også på udflugter i helikopter og mulighed for at opleve Nordpolen fra en luftballon.

Her er verdens koldeste sted - og dét er koldt!
Her er verdens koldeste sted - og dét er koldt!

Heldigvis byder polaregnene også på mange andre spændende – og billigere – eventyr. Udforsk for eksempel de grønlandske fjorde og kig efter isbjørne på Svalbard. Eller besøg de store pingvinkolonier langs Antarktis’ dramatiske kyster.

Fuld fart frem over sneen  – på slæde, ski og scooter
Fuld fart frem over sneen – på slæde, ski og scooter

Eventyr-turen går til Europas ende
Eventyr-turen går til Europas ende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx