Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 23/01-14 10:59

3 grunde til at holde weekend i Athen3 grunde til at holde weekend i Athen

De færreste tænker på Athen, når storbyweekenden skal planlægges. Men her er tre gode grunde til en smuttur til Grækenlands hovedstad

storybild

Der er ikke meget tilbage af templet for den olympiske Zeus. (Billede: Anders Stoustrup)

1. Byen har kultur og en fantastisk historie
Knap er man ankommet til Athen, før man får det første vue af Akropolis-ruinen, der hæver sig højt over byen på et lille bjerg. Athen er fyldt med sådanne arkæologiske levn fra sin rige historie, og det er i høj grad værd at udforske et par af de mindre kendte steder. For foden af Akropolis ligger Agora, der fungerede som marked i det gamle Athen.

Oplev Zakynthos - uden alle de andre turister
Oplev Zakynthos - uden alle de andre turister

Besøg også templet for den olympiske Zeus, hvis mægtige søjler giver en indikation af templets tidligere pragt. Nationalmuseet bugner af skatte, men også det mindre kendte Kyklade-museum og begravelsespladsen Kerameikos er et besøg værd.

En smuk bunke gammel rust pryder Grækenland
En smuk bunke gammel rust pryder Grækenland

2. Hæng ud i Plakaen – det hyggelige kvarter
Langs den nordøstlige skråning af Akropolis ligger Athens historiske bydel, Plakaen, der har været beboet siden antikken. Et hyggeligt kvarter med brolagte gader, duftende blomster og smukke gamle bygninger i forskellige stadier af malerisk forfald.

Dette bliver sommerens feriehit i 2014
Dette bliver sommerens feriehit i 2014

Dette er hele Athens dagligstue, og dagen igennem valfarter både lokale og turister hertil for at hygge sig på de mange fortovsrestauranter og cafeer. Mange grækere spiser sent, så Plakaen byder ofte på masser af stemning til langt ud på aftenen.

Tag på eventyr til det uspolerede Kreta
Tag på eventyr til det uspolerede Kreta


3. Gør fund på spændende loppemarkeder i byen

Ingen storbyweekend uden shopping, og her har Athen masser at byde på. Priserne er tilmed lavere end normalt på grund af landets økonomiske problemer. Byens gågade er kendt som Ermou, og her findes et væld af tøjbutikker med kendte mærkevarer.

Er du ude efter noget mere unikt, er det værd at udforske de små gader i Plakaen samt området Monastraki, der ud over specialbutikker også huser et farverigt loppemarked. Den anden ende af skalaen findes i Kolonaki, der er kendt for sine sofistikerede butikker og priser, der matcher.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx