Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 07/08-14 21:58

Tag på trekking i TyrolTag på trekking i Tyrol

Alperne skifter om sommeren det hvide snelandskab ud med grønne farver. Især Tyrol indbyder til trekking, der føles som at vandre i et billedskønt postkort

storybild

Når det er sommer i Tyrol, er det som at vandre i et postkort. (Billede: Mikkel Ais)

Tyrol er en af Østrigs ni delstater, og provinsen er den mest bjergrige og tyndest befolkede del af Østrig. Om vinteren valfarter folk med hang til skisport til Tyrol, hvor det om sommeren er, som om bjergregionen hviler i sig selv. Bondehusene med store træplanker skaber den helt specielle og idylliske tyrolerstemning.

Østrig er for børn i alle aldre
Østrig er for børn i alle aldre

Om sommeren er Tyrol et populært sted for klatring og rekreativ hiking med udsigt til de sneklædte bjergtoppe, og her kan alle være med. Tyrol er de seneste år vokset i popularitet, og rejsende fra hele verden har fået øjnene op for de unikke muligheder for at vandre i alperne. Derfor har man i området omkring Lechtal og Allgäueralperne arbejdet på at udvikle et stisystem, der gør det muligt at trekke fra toppen af bjergene og helt ned til floden Lech, der bugter sig igennem det meste af Tyrol.

Skiferien, som lever op til postkortet
Skiferien, som lever op til postkortet

Ruten – den såkaldte Lech-weg – åbnede i 2012 og strækker sig over 125 kilometer gennem Tyrol. Langs floden bringer ruten den naturglade vandrer gennem tykke skove, grønne dale, glasklare bjergsøer og svimlende bjergtoppe. Her er brusende floder, enorme vandfald og smalle stier, der smyger sig fra den ene lille bjerglandsby til den næste mod bjergtoppene.

Bliv artist i det østrigske skicirkus
Bliv artist i det østrigske skicirkus

På bjergtoppen kan belønningen passende udgøres af en østrigsk madklassiker: en kæmpe paneret wienerschnitzel med pomfritter og en weissbier på en af de små alperestauranter. Træk stikket ud, og tilbring en weekend med at trekke langs Lechweg-ruten.

Bo med første parket til Alpernes pister


Bo med første parket til Alpernes pisterDet er svært at forestille sig en mere afstressende ferie, selv om man stadig godt må grine ad en tyrolerhat.

Her er Alpernes mest børnevenlige skiområder
Her er Alpernes mest børnevenlige skiområder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Skoleskyderi i USA: Nu ved politiet,...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx