Af - 21/08-14 22:51

Her ligger verdens hyggeligste musik-festivalHer ligger verdens hyggeligste musik-festival

Musikfestivalen Iceland Airwaves har både store internationale navne og islandske talenter. Bliver musikken for meget, er den smukke natur tæt på

storybild

Iceland Airwaves foregår på steder som diskoteker, koncerthuset, hostels og i butikker. (Billede: Iceland Airwaves)

Musikfestivalen Iceland Airwaves har både store internationale navne og islandske talenter. Bliver musikken for meget, er den smukke natur tæt på.

Klokken er fire om morgenen, du har set 10 gode band, været på en håndfuld seje klubber, fået 15 nye venner, og festivalen er kun et døgn gammel.
Sådan præsenterer Reykjavik-festivalen Iceland Airwaves sig selv – og det passer faktisk glimrende. Den smarte hovedstad på vulkanøen bobler af talentfuld musik og glade mennesker i løbet af Iceland Airwaves, der i år afholdes for 16. gang – den 5.-9. november.

Det skal du se på en weekend i Island
Det skal du se på en weekend i Island

Musikken er centreret om operahuset Harpa, men den foregår også i en lang række mere intime spillesteder – alt fra diskoteker, hostels til butikker – og Reykjavik minder mest af alt om en stor kulturel byfest under festivalen.
Hovednavne i år er blandt andre amerikanske Flaming Lips og Future Islands samt canadiske Caribou.

Hovedreglen er, at ikke-islandske navne kun får lov at optræde en enkelt gang på festivalen, og den ære tilfalder blandt andre også danske Tomas Barfod i år.

Guide: Et døgn i Islands undergrund
Guide: Et døgn i Islands undergrund

Et hav af islandske talenter og etablerede kunstnere bidrager desuden til det bugnende musikprogram, der ikke afgrænses af bestemte genrer.
Og bliver musikken for meget, skal man ikke mange kilometer væk fra Reykjavik, før Islands storslåede natur udfolder sig.

Dansk arkitekt modtager fornem pris for operahus
Dansk arkitekt modtager fornem pris for operahus

Således kan både gejsere, det enorme vandfald Gullfoss og nationalparken Tingvellir opleves på blot en enkelt dag i en lejet bil eller med en turistbus.

Metroxpress var inviteret til Iceland Airwaves af Icelandair

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx