Af Børn i byen/Caroline Meldgaard - 06/03-15 08:00

GUIDE: På norsk natureventyr med børneneGUIDE: På norsk natureventyr med børnene

Med fire børn på bagsædet tester vi fjeldene i Norges smukke nationalpark Rondane – det slår iPad-underholdning!

storybild

Vi er kørt mod nord. Vi er kørt så langt op i Norge, at vi ingenting genkender. Heller ikke os selv. Med bilen fuld af unger møder vi den norske natur.

Allerede første morgen på fjeldet står børneflokken og skuer ud over sæteren og vidderne. Med let tvivl i stemmen råber de i kor på deres bedste norsk ‘Køer …’. Så står de lidt og venter. Men ikke ret længe, for til deres helt store overraskelse går bjælder og brølen hurtigt i samklang, og snart vender flokken af køer tilbage til gården. Det er vildt.

På ski med ungerne: Drop ambitionerne
På ski med ungerne: Drop ambitionerne

Og det er resten af ferien i den norske nationalpark Rondane også. Vi bor i en lille primitiv træhytte. Koldt vand og das. Bål udenfor, gasblus indenfor. Ingen el. Alligevel er vi glade. Der er flere af den slags små træhytter spredt i landskabet rundt om hovedgården, Bergseng Sæter. Og på den store gård findes det varme bad og alle faciliteter.

Vi er langt over trægrænsen med kun lave vækster for vores fødder. Vi kan se mange kilometer ud i landskabet. Klipperne er rå og dækket af mos i gule, røde og grønne farver. Kilderne klukker og fører smeltevandet ind i sommeren. Fjeldtoppene stikker op og ligger nøgne side om side. Et magisk månelandskab omgiver os, og langt derude løber de vilde heste. Køer og geder bjælder roligt omkring.

Himmerige i Sydtyskland
Himmerige i Sydtyskland

Der er kun naturen. Der findes ingen iPads. Der findes ingen telefoner. Der findes kun dolke, der kan snitte i træstykker, fiskestænger, der kan fange fisk, og så elven. Den kan ungerne sidde på hug og kigge ned i i timevis, mens den klukker af sted. Måske findes der en sten, de kan kaste i den. Børnenes virkelighed er forandret. De virker, som om de har glemt, at deres liv nogensinde har været andet end at se ned i en bæk.

Rondane er et fantastisk stykke vild norsk natur, et vildt sted at holde sommerferie.

GUIDE: Europas smukkeste hiking
GUIDE: Europas smukkeste hiking

Børn i Byen var inviteret til Bergseng Sæter af www.visitnorway.com.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
Av! Wozniacki får svær lodtrækning
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx