Af Trivago - 14/12-15 17:46; Opdateret: 22/12-15 13:26

Den ultimative guide til tyske julemarkederDen ultimative guide til tyske julemarkeder

Kniber det med at komme i julestemning i år? En tur syd for grænsen kan med sikkerhed kurere din manglende juleeufori.

storybild

(Billede: trivago)

I samarbejde med hotelsøgesiden www.trivago.dk har vi sammensat den ultimative guide til 7 tyske julemarkeder, som fyrer op under julestemningen.

Rostock

Rostock kan nås fra Gedser på en hyggelig 2-timers sejltur. Herefter befinder du dig i nisseland, hvor du kan gå på oplevelse hos de ca. 300 juleboder, som er fordelt rundt omkring i byen. Køb små julegaver i form af huer og vanter, køkkengrej i træ, håndlavet julepynt, skønne sæber og meget mere. Rostock er en hyggelig havneby som byder på en masse skønne spa-hoteller. Der er derfor en ideel mulighed for at kombinere juleshopping med en afslappende weekend.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00/11.00 og 20.00/21.00 frem til d. 22. december.

Find hoteller i Rostock her.

Lübeck

Tyskerne omtaler Lübeck som ”Weihnachtsstadt des Nordens” (Nordens juleby), da den danner ramme om hele 9 forskellige julemarkeder. Besøg det historiske marked ved rådhuset, hvor lyskæder er spredt ud over himlen i lange gyldne tråde. Og kig forbi det maritime marked på Koberg plads, som er dekoreret med fiskenet og skibsdele, samt et stort pariserhjul. Som i alle andre tyske byer, kan du købe en kop varm glühwein for ca. 3 euro.
Åbent alle ugens dage mellem 11.00/21.00 og 22.00 frem til d. 30. december (lukket d. 25. og 26. december).

Find hoteller i Lübeck her.

Køln

Som mange andre tyske storbyer har Køln flere forskellige julemarkeder spredt rundt omkring i byen. Er du på besøg, bør du besøge det store julemarked ved den imponerende domkirke. Gå derefter mod Neumarkt pladsen, hvor du finder det magiske Markt der Engel, som er prydet med 700 lysende stjerner, der hænger fra træernes grene. Besøg også julemarkedet for homoseksuelle, som byder på ”hot cocktails” og ”Mister Avenue” konkurrence, hvor den lækreste julesnitte kåres.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00/11.00 og 21.00 frem til d. 22. december.

Find hoteller i Køln her.

Annaberg-Buchholz

Annaberg-Buchhotz er en lille by i det smukke bjergområde Erzgebirge, som især er kendt for det traditionelle træhåndværk. Nøddeknækkere, engle samt legetøj og brugskunst i træ kan købes på alle tyske julemarkeder, men skal det være helt efter bogen, bør det købes her. Den årlige Bjergparade, Bergparade på tysk, er en stor begivenhed i området. Hundredvis af lokale klæder sig fint på og går op ad bakkerne. Tidligere blev dette ritual udført som en hyldest til hertugen af Sachsen.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00 og 18.00 frem til d. 1. januar.

Find hoteller i Erzgebirge her.

Frankfurt

Frankfurt er kendt som Tysklands finansielle hovedsæde, men i december forvandles den kommercielle storby til et hyggeligt nisselandskab. Byens største julemarked kan findes på Römerberg plads, hvor du kan shoppe alverdens juleudsmykninger og snaks. Smag f.eks. de traditionelle frankfurterkager Bethmännchen og Brenten, som er småkager, baseret på marcipan. På juleaftensdag vil du kunne høre Frankfurter Stadtgeläute, som er lyden af 50 klokker i byens 10 kirker, der ringer på samme tid. Det er en sjov oplevelse, at gå igennem byen på det tidspunkt. Frankfurter Stadtgeläute finder også sted i forbindelse med påske og pinse.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00/11.00 og 21.00 frem til d. 22. december.

Find hoteller i Frankfurt her.

Nürnberg

Nürnberg julemarked, også kaldet Christkindlesmarkt, er en af tyskernes favoritter. Hvert år åbnes markedet traditionen tro af Nürnbergs juleengel, som holder tale fra den smukke gamle fruekirkes balkon. Nürnbergerne er især stolte af deres bratwurst, som grilles over åben ild. Pølserne er tyndere end den traditionelle tyske version, og serveres typisk drei im weggla, tre i én bolle.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00 og 21.00 frem til d. 24. december.

Find hoteller i Nürnberg her.

Stuttgart

Stuttgarts julemarked er dateret helt tilbage til 1507, hvor hertugen af den tyske stat Baden Württemberg, gav sin bevilling til at byen måtte opkræve et staldgebyr ved det årlige marked. I dag pryder et oplyst grantræ og 290 boder pladsen, hvor gæster kan købe alt fra julepynt, brugskunst, slik, kanel, likør og diverse snaks. Stuttgarts julemarked underholder over 3,5 millioner besøgende hvert år.
Åbent alle ugens dage mellem 10.00/11.00 og 21.00 frem til d. 23. december.

Find hoteller i Stuttgart her

Tips og tricks til de tyske julemarkeder:

Husk hue og vanter: Julemarkederne i Tyskland er udendørs.

Tag afsted nu: De tyske julemarkeder starter som regel weekenden før d. 1. søndag i advent og varer indtil juleaften.

Regn ikke med en vild fest: Julemarkederne lukker typisk ved 20.00 eller 21.00-tiden, hvorefter man selvfølgelig kan bevæge sig ind på en bar eller et bryggeri.

Spis: Reibkuchen (friturestegt røsti med æblemos eller hvidløgsdressing), ristede kastanjer, flammkuchen (tynde små pizzaer med creme fraiche, bacon, løg og ost),
schweinbrötchen (gris mellem to stykker brød), crepes (med nutella, tak), Lebkuchen (lidt ligesom honninkager) hjemmelavede bolsjer (med smag af glühwein), bratwurst (kan f.eks. fås med fritter, sovs eller i brød).

Drik: Det er koldt, så stort set alle drikkene på de tyske julemarkeder er selvfølgelig varme. Prøv bl.a. den skønne glühwein (gløgg), Lumumba (varm kakao med rom), varm kakao med Amaretto, og hvis du har en virkelig sød tand, kan du prøve deres varme, lysegule Eierlikör.

Hils og sig: Frohe Weihnachten, som betyder glædelig jul.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx