Af Rudy Hemmingsen, Rejs Bedre - 01/05-14 22:52

Nej, det er ikke Maldiverne - det er i DanmarkNej, det er ikke Maldiverne - det er i Danmark

For mange er Køge nok bare en by, man drøner forbi på motorvejen fra København mod Rødby eller Storebæltsbroen. Det er synd, for det er en smuk by med mange attraktioner

storybild

Køge Nordstrand nær Marinaen er en super lækker sandstrand. (Billede: Rudy Hemmingsen, Rejs Bedre)

Et besøg i Køge kan fint starte på torvet midt i byen. Gerne ved det populære træfpunkt ved statuen af kong Frederik den 7. Kommer man på en onsdag eller lørdag, vil pladsen være fyldt op af små boder fra klokken 8 til 15.

Oplev sommerlandet om vinteren
Oplev sommerlandet om vinteren

Der handles med næsten alle former for fødevarer og blomster, og selv om man kommer til Køge, når det ikke er torvedag, vil man opleve en driftig handelsby. Køge blev i 2010 kåret som årets danske handelsby, så der er altid basis for et glødende dankort.

Drik kaffe i skagensmalernes gamle stue
Drik kaffe i skagensmalernes gamle stue

I 2006 blev Køge kåret til Danmarks hyggeligste by. Det forstår man godt, når man tager turen rundt i gaderne omkring torvet.

Skagen er skøn – også i vinterkulden
Skagen er skøn – også i vinterkulden

Prøv at gå en tur i Kirkestræde og se på de smukke gamle huse. Ved nummer 20 finder man Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527. Det er dog blot en enkelt af byens perler. Også i Brogade og Nørregade, som er gågaden, finder man mange billedskønne ældre bygninger.

Her er Danmarks mest spændende hul i jorden
Her er Danmarks mest spændende hul i jorden

Er man blevet sulten efter byvandringen, findes der flere gode spisesteder omkring torvet. Det kan dog varmt anbefales at gå en tur ned til havnen, som ligger få minutter væk.

Er du også træt af kulden? Drøm dig hen til denne glimtende strand
Er du også træt af kulden? Drøm dig hen til denne glimtende strand

I det stemningsfyldte havnemiljø finder man blandt andet Skipperkroen, som kan tilbyde en klassisk dansk frokost med højtbelagt smørrebrød samt den italienske Restaurant Limone.

Her holder verdens rigeste ferie
Her holder verdens rigeste ferie

Flere steder har udeservering, når vejret er godt, og hvis sulten ikke trænger sig på, kan man nyde en øl fra Braunstein, som er navnet på byens lokale mikro-bryggeri.

Bryghuset har til huse på Køge Havn, og ud over øl fremstiller det whisky og flere forskellige typer snaps.

Efter frokosten kan man køre eller spadsere de godt tre kilometer forbi industrikvarteret, til man kommer til den hyggelige og stemningsfyldte Køge Marina med lystbådehavnen. På Marinaen findes både købmand og restaurant, og lige nord herfor ligger Køge Nordstrand, som i det rette vejr kan lede tankerne hen på tropiske steder som Maldiverne.

Den fine sandstrand er ideel til børn og handicappede, da man via en sti kan køre klapvogne og kørestole helt ned på stranden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx