Af Jan Monrad/Rejs Bedre - 08/09-13 22:53

Gran Canaria er danskernes paradisGran Canaria er danskernes paradis

Hvis man trækker sig lidt væk fra downtown Puerto Rico, får man en helt anden ro – og en storslået udsigt

storybild

Hvis man vælger et hotel oppe på toppen af Puerto Rico, kan man overskue byen på en helt anden måde. Puerto Rico er med sin sandstrand også god for børnefamilier. (Billede: Jan Monrad)

Gran Canaria er den af De Kanariske Øer, der hvert år modtager flest af de 250.000 danskere, der hvert år besøger de lune øer i Atlanterhavet.

Og langt de fleste slår sig ned for kortere eller længere tid i Puerto Rico, hvor et enormt shoppingcenter danner centrum for snesevis af
hoteller, som er bygget op
ad bjergsiderne, der omkranser dalen.

LÆS OGSÅ: Find din favorit blandt De syv Kanariske Øer

I parken mellem centret og havnepromenaden er der i træerne anbragt højttalere med fuglesang, og det kan man jo så more sig over.
Personligt har jeg aldrig været begejstret for Puerto Rico, før jeg for et par år siden besluttede mig for at prøve at bo oppe på toppen med storslået udsigt over såvel dalen som havet i nærheden af det lille Europa-center.

Heroppe mødes du af en hel anden stilhed end nede i bunden. Og det er heroppe, danskerne flokkes om dansker-
restauranten Barbacoa, hvor du kan følge med i danske sportsbegivenheder på storskærm, og hvor dansktop-kunstnere underholder i løbet af sæsonen.

Der er masser at opleve på Gran Canaria. Jeg bliver aldrig træt af at køre op i bjergene og nyde den storslåede natur og de højtliggende byer, som for eksempel Teror og Artenara, der hver især er enestående. I Artenara er flere af husene bygget direkte sammen med huler i klipperne.

Det er meget specielt og bestemt en udflugt værd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk ligaklub erklæret konkurs: 'Jeg...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Se det første billede: Prins William...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx