Af Karsten Bidstrup, Rejs Bedre - 26/09-13 22:13

Det spøger på hotellet med 768 værelserDet spøger på hotellet med 768 værelser

Banff National Park er en af Canadas mest spektakulære national-parker. Her er ski, skøjter, snescootere – og spøgelser.

storybild

Det spøger angiveligt på The Fairmont Banff Springs Hotel, og adskillige værelser er muret til. (Billede: Karsten Bidstrup)

Spøgelserne på Banff Springs Hotel går naturligvis klædt i hvidt. Nogle af dem, i hvert fald. De andre hjælper med at bære kufferter eller fortæller folk, at de skal gå i seng, hvis de har drukket for meget.

LÆS OGSÅ: Guatemalas bedste café er hjemsøgt

Det spøger i hvert fald, hvis man skal tro skrønerne fra det 125 år gamle hotel i udkanten af byen Banff i staten Alberta. Og der er jo intet bedre for et gammelt hotel end at have et par raslende gespenster gående rundt på de lange gange i nattens mulm og mørke for at skræmme livet af nysgerrige besøgende. Man fristes til at tro historierne, når man ser det gamle hotel, der knejser som en gigantisk borg i skoven i udkanten af Banff med intet mindre end 768 værelser.

Det spøger faktisk så meget på hotellet, at flere af værelserne er muret til. I værelse 873 blev en hel familie myrdet for år tilbage, og da det efterfølgende ikke var muligt at fjerne en lille piges fingeraftryk på et spejl i værelset (ingen har åbenbart overvejet at udskifte spejlet), blev døren forseglet og tapetseret over, så det lignede resten af gangen på etagen. Hvis man er heldig, kan man indimellem se spøgelserne fra familien gå rundt på gangene, siges der.

Banff Springs Hotel har også en død dørmand, der hjælper til. I 1976 døde Sam Macauley, og han er siden set på især niende etage, hvor han hjælper folk, som har låst sig ude – eller også giver han en hånd med bagagen. Hvis man giver ham drikkepenge, forsvinder han, så gem pengene, indtil han har hjulpet med kufferterne.
Under alle omstændigheder er det helt sikkert ens egen skyld, hvis man keder sig i Banff.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx