16/01-15 07:00

GUIDE: Bali har det hele og lidt tilGUIDE: Bali har det hele og lidt til

Strande, dykning, fantastiske solnedgange, lækker mad, smuk natur, et livligt natteliv og en traditionsrig lokal kultur – Bali har det hele og er ulig andre steder i verden. Vi guider dig til øens bedste…

Bildstrecke im Grossformat »

Natteliv
Natklubberne i Kuta, Legian og Seminyak er et af Balis største trækplastre. Festen starter på strandbarerne ved solnedgang og rykker til en evigt skiftende liste af barer og natklubber. På en hvilken som helst aften kan man lytte til liverock, danse salsa, se et dragshow, høre berømte dj’s og have det fantastisk sjovt sammen med nye og gamle venner.

Sky Garden Lounge, Kuta: Et funklende palads i flere etager med natklubber og barer, hvor de bedste dj’s spiller. Fra tagbaren kan du se hele Kuta glimte omkring dig. Hold øje med de mange forskellige happy hours, og du kan få en meget billig bytur.

Potato Head, Seminyak: Den nyeste og vildeste strand-natklub i Seminyak. Det tjekkede design er slående, og der er masser af underholdning, lige fra en lækker lounge med cocktails og en indbydende pool til en restaurant i topklasse.

Dykning
At opleve en 3 m lang klumpfisk, der stirrer på dig, er grund nok til at dykke på Bali. Disse kæmpeskabninger findes mange steder i havet omkring øen sammen med en lang række andre fisk og havpattedyr, lige fra papegøjefisk til hvaler. Og snorkling rundt om på øen kan være lige så spændende.

Pulau Menjangan: Gå ikke glip af Balis bedste dykkerområde, der har flere utrolige dykkersteder. Ikoniske tropiske fisk, bløde koraller, klart vand, huler og en spektakulær skråning gør Pulau Menjangan til enhver dykkers drøm. Stedet ligger på øens nordvestkyst.

Nusa Lembongan: Denne ø er et dragende syn fra Balis østside. Ved Blue Corner og Jackfish Point er der især gode muligheder for både dykning og snorkling; vælg mellem lavvandede og beskyttede rev til meget krævende dyk.

Mad
Fra beskeden balinesisk til ekstravagant global – maden bør altid stå højt på listen over årsager til at besøge Bali. Balinesisk mad er skarp og livlig, og man kan smage inspirationen fra det sydlige Indien, Malaysia og Kina.

Waroeng Bonita, Kerobokan: Nationale retter som ikan rica-rica (frisk fisk i stærk, grøn chilisauce) er specialiteten på dette lille, hyggelige sted med borde under træerne. Deres venlige stil lokker folk til, og visse aftener er der særlig gang i den med drag-shows.

Cak Asm, Denpasar: Slut dig til de studerende fra hovedstadens universitet for at få fortrinlige retter tilberedt i det travle køkken. Favoritterne tæller bl.a. cumi cumi (blæksprutte) med telor asin-sauce (en himmelsk blanding af æg og hvidløg). Prøv også en forfriskende frugtdrink.

Strande
Bali er omkranset af strande, og der er så mange af dem, at de aldrig føles for overfyldte. De flotteste solnedgange kan ses på den vestlige side af øen, men til gengæld kan man beundre småøerne, der gløder lyserødt, ud for den østlige del af kysten.

Ulu Watu, vestkysten: Strandene her, nogle af Balis bedste, er ofte gemt for foden af kystens skrænter, og det er alle anstrengelser værd at finde frem til dem. Især Balangan Beach er virkelig et fund: en lang, hvid sandstrand med palmer og spartanske surferbarer.

Pasir Putih, østkysten: Navnet på denne idylliske hvide sandstrand med kokospalmer i baggrunden og simple caféer med stråtag betyder rigtig nok ’hvidt sand’. Det er lidt af et besværligt eventyr at komme hertil, til gengæld får du masser af plads og fred for de værste menneskemængder.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroer

LÆS OGSÅ: GUIDE: Hong Kongs gratis glæder

LÆS OGSÅ: GUIDE: Los Angeles' bedste oplevelser

LÆS OGSÅ: GUIDE: Amsterdam – gør som de lokale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx