Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 07/04-14 22:05

Nye regler! Sådan forsikrer du dig på rejsenNye regler! Sådan forsikrer du dig på rejsen

Det seneste par måneder har blandt andre medierne diskuteret fremtiden for det gule sygesikringsbevis. Men en ting er sikkert. Sørg for at være dækket, når du rejser ud. Det kan være både dyrt og farligt at rejse uden en rejseforsikring

storybild

Det blå og det gule kort dækker forskellige ting.

Det gule sygesikringskort
Det gule sygesikringsbevis dækker (lidt endnu) udgifterne til lægehjælp, indlæggelse med mere, når du rejser i EU, Færøerne, Grønland, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Rejsen skal vare mindre end en måned, og der skal være tale om enten en ferierejse eller en studierejse. Desuden kan der gælde særlige regler for folk med kroniske sygdomme. Fra den 1. august 2014 ophører denne ordning, og du skal i stedet medbringe det blå EU-sygesikringskort.

Bosæt dig her hvis du vil undgå besøg fra indbrudstyven
Bosæt dig her hvis du vil undgå besøg fra indbrudstyven

Det blå sygesikringskort
Det blå sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig lægebehandling i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz ved ophold i op til et år. Det gælder – ud over ved ferie og studierejser – også arbejde i udlandet. Det er vigtigt at bemærke, at det blå sygesikringskort ikke nødvendigvis giver ret til gratis behandling. Kortet giver ret til samme ydelser på de samme vilkår som borgerne i det pågældende land. Skal de selv betale for behandlingen, skal du også. Kortet er gratis og kan bestilles på Borger.dk.

Nyt selskab vil give dig billigere forsikringer
Nyt selskab vil give dig billigere forsikringer

Rejseforsikring
Er du ikke dækket af det gule eller blå sygesikringsbevis på din rejse, bør du tegne en rejseforsikring. Selv hvis du er dækket, er en rejseforsikring værd at overveje, da den dækker langt mere end sygesikringskortene. Det kan være bagagedækning, tyveri, hjemtransport, 24 timers alarmcentral med danske læger og så videre. Rejseforsikringer tegnes gennem selskaber som Gouda og Europæiske. Nogle har rejseforsikring inkluderet i deres private indbo- og ulykkesforsikring, og nogle kreditkort tilbyder forsikring, hvis rejsen betales med kortet. Læs altid det med småt.

Minister: Slut med erstatning fra julefrokosten
Minister: Slut med erstatning fra julefrokosten

Afbestillingsforsikring
En afbestillingsforsikring refunderer udgifterne til rejsen, hvis du bliver forhindret i at rejse på grund af eksempelvis sygdom. Forsikringen skal købes sammen med rejsen og kan ikke tilkøbes senere.

Vil tvinge flyselskaber til at betale dig penge
Vil tvinge flyselskaber til at betale dig penge

Derfor skal du ikke købe forsikringer i butikken
Derfor skal du ikke købe forsikringer i butikken

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx