Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 12/12-13 18:35

Prøv tre gode - og mindre kendte - oplevelser i RomPrøv tre gode - og mindre kendte - oplevelser i Rom

Rom er en af Europas mest interessante storbyer at tilbringe en weekend i. Her er 3 mindre kendte ting, du bør opleve

storybild

(Billede: Anette Rasmussen)

1. Atmosfæren i San Lorenzo-kvarteret
Søger du efter San Lorenzo i guidebøgerne, står der forsvindende lidt om bydelen. Men kvarteret er det næste hippe sted at bo og bevæge sig.

3 gode grunde til at besøge Milano
3 gode grunde til at besøge Milano

Den romerske dagligdag er i fuld udfoldelse i de småslidte, men hyggelige gader. Som traditionelt arbejderkvarter ser du ingen mærkevarebutikker eller storslåede seværdigheder, men fornemmer blot den italienske autenticitet, der især skabes af de mange unge, som studerer på et af Europas største universiteter i området. Det virker naturligt, at der i San Lorenzo er masser af prisbillige muligheder for en nat med knald på.

Her finder du Europas bedste og billigste  aftenliv
Her finder du Europas bedste og billigste aftenliv

2. Spis fremragende på Roscioli
Når man træder ind gennem døren til Roscioli, har man nogle af Italiens bedste vine på højre hånd og nogle af de mest velsmagende oste og charcuteri på venstre hånd. Om dagen kan man vælge at købe ind eller blive bespist for enden af butikken. Om aftenen er den smalle butik forvandlet til en sublim restaurant. Til lyden af cool jazz serveres enkle retter med gode råvarer som bund. Priserne er en smule højere end en romersk gennemsnitsrestaurant, men madens kvalitet følger med – og mere til.

Her får du (måske) verdens bedste pizza
Her får du (måske) verdens bedste pizza

3. Drik løs på Bar San Calisto
Den slidte, men autentiske café Bar San Calisto lige uden for Piazza Santa Maria i Trastevere er fyldt med lokale af alle typer. Stemningen er opstemt og menneskene mange. Er der fyldt op på de billige plastik-stole, tages øllen i hånden, og snakken går videre på den lille plads. Baren er berømt for sin is og varme chokolade, men det, man bider mærke i, er priserne, som er forbilledligt lave. En halv liter øl kan fås til under halv pris af, hvad man giver for en halv liter øl på en café på Piazza Santa Maria 20 meter væk.

Her får du verdens bedste is
Her får du verdens bedste is

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx