Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 19/09-13 21:42

3 gode grunde til at besøge Amsterdam3 gode grunde til at besøge Amsterdam

Mange forbinder Amsterdam med hash og prostitution. Men byen byder også på meget andet.

storybild

Van Gogh Museum. (Billede: AP)

1. Van Gogh Museum
I 1880 besluttede den 27-årige Vincent van Gogh at blive kunstner. Han havde forinden arbejdet som kunsthandler og skolelærer uden den store succes. I hans blot 10 år lange karriere nåede den hollandske kunstner at skabe mere end 2.000 kunstværker. I hans levetid blev kun et enkelt værk solgt, og cirka en fjerdedel af de resterende kan ses på museet i Amsterdam.

LÆS OGSÅ: Fem ting børnene skal opleve i Amsterdam

Udstillingen er organiseret kronologisk, så man følger den plagede malers liv fra Holland til Auvers, hvor han i slutningen af juli 1890 begik selvmord.

Van Gogh-museet er primært centreret omkring den excentriske maler, men supplerer oftest med udstillinger af samtidige kunstnere. Fredag aften holder museet åbent til klokken 22 med forskellige former for arrangementer som åben bar, live-musik og dj-optrædener.


2. Burgermeester
Hjemmelavet brød, kød fra frilandskvæg og lokale økologiske grøntsager. Umiddelbart ikke de typiske ingredienser til en hurtig fastfood-burger, men stedet skiller sig også ud fra de mest gængse af slagsen.

På et af de tre spisesteder kan du vælge burger med lam og chorizo, burger med kalvekød og bøffelmozarella eller prøve gedeoste-burgeren med æblechutney. Himmelsk.

Er nysgerrigheden stor og valget svært, har du mulighed for at snuppe tre miniburgere til 11,50 euro.


3. Bourbon Street
Atmosfæren er imødekommende, drikkevarerne er billige, og musikken er af utrolig høj standard.

Lokale talenter og udenlandske koryfæer spiller blues, funk og rock på den lille scene, som gennem årene har skabt sig et fabelagtigt ry i den store musikverden.

Det hyggelige spillested får undertiden besøg af kendisser, hvor man kan være heldig at være tilskuer til en improviseret koncert med eksempelvis Sting.

Kommer du før klokken 23, er der gratis entré.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx