Af A. Hulgaard - 13/02-14 19:20; Opdateret: 09/04-14 09:51

Skagen er skøn – også i vinterkuldenSkagen er skøn – også i vinterkulden

De fleste forbinder nok Skagen med sol, sommer og badning ved stranden. Men Danmarks nordligste by er også et besøg værd nu.

storybild

Gåturen til Grenen er smuk i al slags vejr. (Billede: A. Hulgaard)

Gåtur til Grenen
Intet besøg i Skagen er fuldendt uden en gåtur til Grenen. Heller ikke om vinteren, når vinden rusker i marehalmen, og vintersolen titter frem mellem de hurtigt drivende skyer. Fra parkeringspladsen fører stien gennem klitterne mod stranden. På vejen ligger adskillige bunkere fra Anden Verdenskrig, som graffitikunstnere har brugt som lærred.

Børnene vil også nyde fine lille Samsø
Børnene vil også nyde fine lille Samsø

Selve Grenen består af en sandbanke, der stikker ud i havet på det sted, hvor bølgerne fra Skagerrak slår mod dem fra Kattegat. Nyt sand kommer hele tiden til, og Grenen vokser i gennemsnit cirka 10 meter om året. Om foråret er Grenen et af de bedste steder at opleve store rovfugle på træk sydpå fra Norge og Sverige.

Fem aktive ferier som børnene vil elske
Fem aktive ferier som børnene vil elske

Skagens Museum
Skagen har altid haft en særlig tiltrækningskraft på kreative sjæle, og omkring år 1900 flokkedes malere, digtere og andre kunstnere om det lille afsidesliggende samfund. De kom for at forevige den barske natur og det hårde liv for områdets lokale fiskere. Mange forelskede sig hovedkulds i Skagens særlige lys, og med tiden opstod en hel lille malerkoloni. Navne som P. S. Krøyer samt Anna og Michael Ancher er uløseligt forbundet med Skagen. Mange af deres største værker kan i dag opleves på byens kunstmuseum, der er et oplagt sted at få varmen på kolde vinterdage. Museet rummer også den gamle spisesal fra Brøndums Hotel, der var omdrejningspunkt for byens kunstnere.

Pas på - du kan blive afhængig af denne udsigt
Pas på - du kan blive afhængig af denne udsigt

Friskfangede fisk
Man spiser fantastisk godt i Skagen, hvor især fisk og skaldyr fylder godt på menukortene. Mange restauranter er centreret omkring den lille havn, hvor fiskerkuttere vugger stille på bølgerne, og duften af saltvand og tovværk fylder den friske vinterluft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx