Af Caroline Meldgaard, Børn i byen - 30/01-15 07:00

Sportsmekka for hele familienSportsmekka for hele familien

Høj energi og sport er paradis for børn på sportsresortet Playitas på Fuerteventura.

storybild

Det er januar måned, julen er ovre, men juleknas, andesteg og konfekt er på en eller anden måde blevet siddende og lige de steder, hvor de ikke skal sidde. Men ikke meget længere! Vi har nemlig besluttet at skyde 2015 i gang med en sportsferie på Fuertuventura’s stort anlagte sportsresort, Playitas. Vi har vores fire sammenbragte børn med, og missionen er at lade dem opleve glæden ved sport og fysisk udfoldelse oven på julens magelige dage.

Børnene tripper forventningsfuldt da vi ankommer til hotellet, og vi glæder os afsindigt til at pakke kufferten med sportstøj og løbesko ud. Vi har booket en villa i udkanten af resortet, og er er alle overvældende af begejstring fra første øjeblik, vi træder ind af døren. Her er plads til seks personer i den moderne indrettede villa med egen opvarmet pool og en storslået udsigt over vulkanlandskabet. Børnene hopper i vandet med det samme og stråler om kamp med solen. Det er 20 grader og vi elsker det!

Himmerige i Sydtyskland
Himmerige i Sydtyskland

Vores plan er at vi både vil løbe, mountainbike, spille badminton, svømme. Vi vil det hele, for der er et væld af aktiviteter at vælge imellem på Playitas. Personale og instruktører er super imødekommende og kan sammensætte programmer efter alle niveauer og individuelle behov.

Det er meget brugbart, da det kan være en mundfuld at motivere tre børn på 7 og en på 9, som alle vil noget forskelligt, men er enige om at råbe rigtig meget av, når en fjerbold rammer i hovedet, mountainbikeruten bliver for stejl eller løberuten for hård. Av råber de – nogle gange også bare for en sikkerheds skyld. Men som dagene går bliver de sejere og sejere, og vi nyder at se dem

udfolde sig fysisk. Et særligt hit er vulkanløb, som drengene har lyst til at prøve. Min mand tager udfordringen op, og jeg ser dem først to timer senere. De kommer tilbage med sejr i blikket og fortæller sveddryppende, hvordan de har forceret det hårde månelignende landskab på vejen mod toppen.

GUIDE: Europas smukkeste hiking
GUIDE: Europas smukkeste hiking

Hver dag går med den ene skønne sportsgren efter den anden. Vi får en sund kulør af solen, havet og af at bruge os selv. Om aftenen er vi sultne som ulve, og restauranten byder på en buffet i topklasse. Der er mange børnevenlige retter, men også et hav af lækre hors d'oeuvres, salater, grillet fisk og magert kød. Mange professionelle sportsfolk træner nemlig på Playitas, og de har brug for at kunne sammensætte menuer med max energi og proteinindtag. Det er perfekt efter en kalorieholdig julemåned at kunne spise så sundt, og vi lykkes endda med at udfordre børnene med retter, de ikke kender.

Efter en uge går turen mod Danmark igen. Ungerne vil ikke hjem og spørger om vi ikke kan komme tilbage i vinterferien, i påskeferien, i sommerferien – i alle ferier fra nu af og altid. Vi kan i hvert fald love dem så meget, at vi ikke har været på Playitas for sidste gang. Aktiv ferie giver et fælleskab og nærvær i familien, som er det hele værd. Og vi lover os selv at holde fast i glæden ved fælles sport og træning. Playitas har skudt 2015 i gang med motivationen i top.'

GUIDE: Tilbagelænet selvforkælelse lige rundt om hjørnet
GUIDE: Tilbagelænet selvforkælelse lige rundt om hjørnet


Børn i byen var i inverteret af Apollo rejser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx