Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 16/01-14 19:14

Tag på kulinarisk ferie på TenerifeTag på kulinarisk ferie på Tenerife

Ikke mange forbinder charter med god gastronomi. Men grisefester og sangria er skiftet ud med større kulinariske oplevelser. 


storybild

Lækre marinerede ansjoser fra Meson Castellano. (Billede: Mikkel Ais)

På den gamle charterbastion Tenerife er der masser af restauranter, der tager maden dybt seriøst. Man skal dog være en smule opsøgende for at finde øens bedste køkkener, men man bliver belønnet med gedigen og – ikke mindst – billig gastronomi. Strandbyen Playa de Las Americas byder på flere muligheder for lækker lokal cuisine, men også mere internationale restauranter.

Velkommen til det turistede Tenerife
Velkommen til det turistede Tenerife

Søg for eksempel ind til centrum for at spise på La Fresquera, hvor der bliver fokuseret på veltillavede kød- og fiskeretter i store portioner.
Start med et par friske østers, og smag så deres langtidsbraiserede lammeskulder, der er så mør, at den smelter i munden.

Find din favorit blandt De syv Kanariske Øer
Find din favorit blandt De syv Kanariske Øer

Herudover er det værd at nævne deres kanin, koteletten af iberisk gris og den helt sublime hummer-risotto. Hovedretterne koster mellem 10 og 20 euro, og så er der mæthedsgaranti.

Gran Canaria er danskernes paradis
Gran Canaria er danskernes paradis


Lige ved siden af La Fresquera ligger Meson Castellano med rod i det spanske fastlandskøkken. De har et bredt udvalg af tapasretter lavet af øens råvarer, og hvis man savner grisefesten, kan man få en grillet halv babygris, som man deler ved bordet – en populær ret blandt de lokale. Restauranten har et tapaskort på over 30 retter – fra de klassiske marinerede ansjoser, grillede baby-blæksprutter til tatar af krabbe og kartoffelkroketter med iberisk skinke.

Fisk med de lokale og tag på ørkenvandring
Fisk med de lokale og tag på ørkenvandring

Playa de Las Americas er kendt for sin indbydende sandstrand, og bevæger man sig mod strandområdet, er der også en håndfuld habile restauranter i sigte.

Start middagen med en cocktail i solnedgangen på Palm Beach Club med udsigt til stranden, og tag herefter til en af den prisvindende Monkey-kædes restauranter. De omfatter en italiensk restaurant, Monkey Bar & Grill, som er et trendy og moderne steakhouse, og endelig er der The Oriental Monkey, der serverer sushi, hvis man skulle være blevet træt af det spanske køkken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet leder efter flere...
bt.dk
Blev dødsdømt for terror: Men nu...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx